Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Június 07. 16:29, péntek | Helyi

Minden, amit a jövő heti Tour de Hongrieról tudni érdemes

Minden, amit a jövő heti Tour de Hongrieról tudni érdemes

Lezárások, parkolás, buszközlekedés, útvonalak - jövő hét szerdán alaposan felbolygatja a várost a kerékpárverseny, a legegyszerűbb letenni az autót és kimenni szurkolni.

Esztergom Város Önkormányzata az alaábbi lakossági tájékoztatót nyomtatva is eljuttatta az érintett útszakaszon élőkhöz, azt változtatás nélkül közüljük:


"Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kerékpárverseny napján, június 12-én szerdán reggel 8:00 és délután 18:00 óra között részleges és teljes útlezárások miatt lehetőség szerint autóikat hagyják otthon, gyalogosan közlekedjenek a városban! A pályát érintő szakaszon parkolni is tilos lesz 11-én 24:00 órától. A parkolás Esztergom teljes területén június 11-én és 12-én ingyenes lesz!

Esztergom város területén a verseny kb. 15.00-18.00 óra között halad át, mely az alábbi zárásokat érinti:
Táti út, Hősök tere, Simor János út, Terézia út, Petőfi út, Kölcsey út, Rákóczi tér, Bánfi Lukács út, Bánomi út, Vaskapui út, Visegrádi út, Esztergom külterület 11-es számú főút (Szamárhegy, Búbánatvölgy, Szobi-rév), Dobogókői út, Földműves utca, Klapka tér, Várköz utca, Szent István tér

A verseny ideje alatt (és előtte) az érintett utcákban teljes útlezárás lesz, mely zárás a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.
A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 1 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel, megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.

A verseny útvonalán az úttesten, illetve az út szélén kérjük ne parkoljanak!

Kérjük, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről, hisz a kerékpárosok nagy sebességgel, hangtalanul haladnak, mely nagy baleseti kockázatot jelenthet.

A rendezvény időrendje:

2019. 06. 12., szerda 08:00 – 14:00 Célterület, TV állások kiépítése. Célterület kordonozása a térképen jelölt pályaszakaszon. Az építés ideje alatt a forgalom időszakos korlátozásával, forgalom lassítással. A keresztirányú közlekedési utak megtartásával, járművek átengedésével. Teljes zárást csak a célterületen lesz a kiépítési munkálatok alatt.

Mezőny első áthaladása a városon: 15:30-15:50 közt
Mezőny második áthaladása a városon: 16:30-17:00 közt
Mezőny harmadik beérkezése a városba és befutó: 17:30-18:00
Tervezett befutó 16:00 – 18:00 Élő TV közvetítés
17:45 – 18:00 Díjátadó ceremónia

A kerékpár verseny városi útvonala:
-117-es út,- 11-es út,- Hősök tere,- Terézia utca,- Petőfi Sándor utca,- Kölcsey Ferenc utca,- Bánomi út,– Bánfi Lukács út,- Vaskapui út - Pilismaróti út (11-es út),- Visegrádi út,- 11-es út,- Esztergomi út (11-es út)

A második beérkezésnél a mezőny a Dobogókői út felől érkezik be Esztergomba, majd a Petőfi Sándor utcára kanyarodva még egy teljes kört megy Pilismarót-Pilisszentlélek irányába.

A harmadik beérkezés szintén a Dobogókői út felől történik, majd a következő útvonalon érik el a célvonalat:- Petőfi Sándor utca,- Kölcsey Ferenc utca,- Bánomi út,– Bánfi Lukács út,- Vaskapui út (Panoráma Way),- Földműves utca-, Dessewffy Arisztid utca,- Klapka tér,- Vár utca,- Szent István tér (célvonal)

HELYI AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉS KORLÁTOZÁSA

1-es jelzésű járat:
A verseny ideje alatt nem közlekednek a Vasútállomástól menetrend alapján 15:10; 16:10 és 17:10 órakor induló járatok.

11-es jelzésű járat:
A verseny ideje alatt nem közlekednek a Vasútállomástól menetrend alapján 15:28; és 16:28 órakor induló járatok.

43-as jelzésű járat:
A verseny ideje alatt a Bánomi lakótelepről menetrend alapján 15:35; 16:35 és 17:35 órakor induló járatok a Bánomi lakótelep helyett az Autóbusz-állomásról, illetve az Autóbusz-állomásig közlekednek, a vonalvezetésnek megfelelő időpontokban.

Esztergom Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 10:27, vasárnap | Helyi

Esztergomi nagycsaládosok jelezzék igényüket!

Idén is kapnak ajándékutalványt az idősek és nagycsaládosok. A 70 éven felettiek automatikusan, a nagycsaládosoknak igényelni kell.

2019. Október 20. 05:01, vasárnap | Helyi

Ingyenes képzéseket indít az Esztergomi Család és Karrier Pont

Személyiségfejlesztési és startup tréninget is indít az Esztergomi Család és Karrier Pont. Ingyenesen lehet rajtuk részt venni!

2019. Október 20. 05:00, vasárnap | Helyi

Régi zene Balassa Bálint emléknapján

Balassa Bálint születésének 465. évfordulóján október 21-én 17 órakor Régi zenei irodalmi emléknap várja a közönséget a Szatmári Irgalmas Nővérek zárdatemplomában. A belépés ingyenes!

2019. Október 19. 12:45, szombat | Helyi

Két tolvajnőt és egy körözött fiatalt kaptak el

Esztergomban egy körözött férfit fogtak el a rendőrök, míg a dorogi nyomozók két tolvajnő ügyében fejezték be a nyomozást.