Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2019. Június 07. 16:29, péntek | Helyi

Minden, amit a jövő heti Tour de Hongrieról tudni érdemes

Minden, amit a jövő heti Tour de Hongrieról tudni érdemes

Lezárások, parkolás, buszközlekedés, útvonalak - jövő hét szerdán alaposan felbolygatja a várost a kerékpárverseny, a legegyszerűbb letenni az autót és kimenni szurkolni.

Esztergom Város Önkormányzata az alaábbi lakossági tájékoztatót nyomtatva is eljuttatta az érintett útszakaszon élőkhöz, azt változtatás nélkül közüljük:


"Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kerékpárverseny napján, június 12-én szerdán reggel 8:00 és délután 18:00 óra között részleges és teljes útlezárások miatt lehetőség szerint autóikat hagyják otthon, gyalogosan közlekedjenek a városban! A pályát érintő szakaszon parkolni is tilos lesz 11-én 24:00 órától. A parkolás Esztergom teljes területén június 11-én és 12-én ingyenes lesz!

Esztergom város területén a verseny kb. 15.00-18.00 óra között halad át, mely az alábbi zárásokat érinti:
Táti út, Hősök tere, Simor János út, Terézia út, Petőfi út, Kölcsey út, Rákóczi tér, Bánfi Lukács út, Bánomi út, Vaskapui út, Visegrádi út, Esztergom külterület 11-es számú főút (Szamárhegy, Búbánatvölgy, Szobi-rév), Dobogókői út, Földműves utca, Klapka tér, Várköz utca, Szent István tér

A verseny ideje alatt (és előtte) az érintett utcákban teljes útlezárás lesz, mely zárás a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.
A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 1 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel, megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.

A verseny útvonalán az úttesten, illetve az út szélén kérjük ne parkoljanak!

Kérjük, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről, hisz a kerékpárosok nagy sebességgel, hangtalanul haladnak, mely nagy baleseti kockázatot jelenthet.

A rendezvény időrendje:

2019. 06. 12., szerda 08:00 – 14:00 Célterület, TV állások kiépítése. Célterület kordonozása a térképen jelölt pályaszakaszon. Az építés ideje alatt a forgalom időszakos korlátozásával, forgalom lassítással. A keresztirányú közlekedési utak megtartásával, járművek átengedésével. Teljes zárást csak a célterületen lesz a kiépítési munkálatok alatt.

Mezőny első áthaladása a városon: 15:30-15:50 közt
Mezőny második áthaladása a városon: 16:30-17:00 közt
Mezőny harmadik beérkezése a városba és befutó: 17:30-18:00
Tervezett befutó 16:00 – 18:00 Élő TV közvetítés
17:45 – 18:00 Díjátadó ceremónia

A kerékpár verseny városi útvonala:
-117-es út,- 11-es út,- Hősök tere,- Terézia utca,- Petőfi Sándor utca,- Kölcsey Ferenc utca,- Bánomi út,– Bánfi Lukács út,- Vaskapui út - Pilismaróti út (11-es út),- Visegrádi út,- 11-es út,- Esztergomi út (11-es út)

A második beérkezésnél a mezőny a Dobogókői út felől érkezik be Esztergomba, majd a Petőfi Sándor utcára kanyarodva még egy teljes kört megy Pilismarót-Pilisszentlélek irányába.

A harmadik beérkezés szintén a Dobogókői út felől történik, majd a következő útvonalon érik el a célvonalat:- Petőfi Sándor utca,- Kölcsey Ferenc utca,- Bánomi út,– Bánfi Lukács út,- Vaskapui út (Panoráma Way),- Földműves utca-, Dessewffy Arisztid utca,- Klapka tér,- Vár utca,- Szent István tér (célvonal)

HELYI AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉS KORLÁTOZÁSA

1-es jelzésű járat:
A verseny ideje alatt nem közlekednek a Vasútállomástól menetrend alapján 15:10; 16:10 és 17:10 órakor induló járatok.

11-es jelzésű járat:
A verseny ideje alatt nem közlekednek a Vasútállomástól menetrend alapján 15:28; és 16:28 órakor induló járatok.

43-as jelzésű járat:
A verseny ideje alatt a Bánomi lakótelepről menetrend alapján 15:35; 16:35 és 17:35 órakor induló járatok a Bánomi lakótelep helyett az Autóbusz-állomásról, illetve az Autóbusz-állomásig közlekednek, a vonalvezetésnek megfelelő időpontokban.

Esztergom Város ÖnkormányzataEzek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 17:45, hétfő | Helyi

Kiégett egy kocsi Esztergomban és Dágon is

Személykocsi motortere égett Esztergomban szombat este, Dágon pedig vasárnap hajnalban – írta a katasztrófavédelem.

2020. Július 06. 17:13, hétfő | Helyi

Megérkezett a megújult Suzuki Swift

Megérkezett a Suzuki modellfrissítésen átesett sportos kialakítású kompakt kisautója, a Swift. A ráncfelvarrás során még vagányabb külsőt, megnövelt üzemanyag-hatékonyságot és további biztonsági funkciókat kapott.

2020. Július 06. 17:06, hétfő | Helyi

4 ok, amiért megéri autót bérelni, ha külföldre szeretnél utazni

A legtöbb ember, különösen azok, akik szeretnek utazni, legtöbbször a tömegközlekedést használják, amikor egyik helyről a másikra mennek. Olcsó, általában megbízható, és egyszerű módja az A-ból B-be történő eljutáshoz.

2020. Július 06. 08:18, hétfő | Helyi

Véradás és Tankcsapda

A véradók között 20 jegyet sorsolnak ki a Tankcsapda augusztus 16-i esztergomi koncertjére.