Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2020. December 09. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu / ILLUSZTRÁCIÓ: PIXABAY

Motorral trükközött az autószerelő

Motorral trükközött az autószerelő

Egyedi azonosítójel meghamisítása miatt ítélt az Esztergomi Járásbíróság egy autószerelőt büntetővégzésben 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre.

A vádlott autószerelő vállalkozóként dolgozik az Esztergomhoz közeli településen (az ügyészség nem nevezte meg pontosan). A férfi 2020. januárjában megvásárolt egy motorhibás kocsit. Az autószerelő 2020. január 28. és július 23. között Pilisjászfalun megvásárolt egy ismeretlen azonosító számú motorblokkot, amelynek egyedi azonosító jelét a műhelyében lecsiszolta, majd a kocsihoz tartozó azonosító számot pontozóval beütötte a motorblokkba – közölte az ügyészség.

A vádlott ezt követően a hamisított azonosító jelű motort beszerelte a kocsiba, majd eladta egy vevőnek, aki azt 2020. július 24-én eredetiségvizsgálatra vitte, ahol megállapították a motorszám karaktereibe történt szándékos beavatkozást.

Az ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Korábbi cikkek:

Részegen tombolt és rongált

Ismét lebukott egy eltiltott sofőr

Több mint félmillió tartozást halmozott fel az anya

Óriási világsikert ért el az esztergomi fotós - FOTÓK

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 07. 09:21, péntek | Helyi

Boldog Gizellára, Szent István király feleségére emlékezünk Esztergomban

A koronavírus-járvány előtti időkben ezen a napon, Gizella napján tartotta ünnepi megemlékezését Gizella királyné emléktáblájánál az esztergomi Német Nemzetiségi Önkormányzat és Esztergom Város Önkormányzata.

2021. Május 07. 07:27, péntek | Helyi

Pénteken, szombaton és vasárnap Itt a Magyar Róma! címmel történelmi séták indulnak Esztergomban

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.