Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 16. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Mozgássérült kislánynak is segítenek gyógyulni a különleges bajóti versennyel

Mozgássérült kislánynak is segítenek gyógyulni a különleges bajóti versennyel

Szeptember 21-én hagyományteremtő szándékkal rendez terepakadály-futóversenyt a Fair Play Sportegyesület a Bajót melletti Szarkáspusztán. Egészség, mozgás, családi kikapcsolódás egy helyen.

A versenyre a szervezők az ország minden pontjáról szeretettel várják a kihívást kereső jelentkezőket.

Hazánkban az elmúlt években egyre gyakrabban rendezne olyan sportesemények, amelyeknek célja, hogy az egyének és csapatok egy izzasztó pályán próbára tegyék saját képességeiket.

„Hogy miért jó az, hogy koszos és sáros leszel, elfáradsz, horzsolásaid lesznek? Nem tudjuk a pontos választ, mindenki más miatt keresi a kihívásokat, de a statisztikai adatok szerint tudjuk, hogy van rá igény” – írták a szervezők közleményükben.

A sportegyesület egy hasonlóan kemény próbatétel elé állítja a nevezőket, az egész versenynek azonban egy olyan szerepet is szánnak, mellyel az egészséges életmódra való felhívás mellett fontos lenne egy családiasabb légkör kialakítása is, számtalan olyan programmal, mely a kicsikre fókuszál.

A verseny ezért kiegészítéseként több érdekes aktív program is vár azokra, akik szeptember 21-én ellátogatnak Szarkáspusztára!

Az érdeklődők olyan sportbemutatókon vehetnek részt, mint az aikido, a kempo, funkcionális edzés, fitness, tánc, darts, és természetesen a foci szerelmeseinek is kedveznek a szervezők

Az aktív programok mellett többek között tanácsot kaphatunk az egészség megőrzésével kapcsolatban valamint különböző szűréseken részletes elemzést kaphatunk fizikai állapotunkról, erőnlétünkről.

A rendezvényen részt vesz a Magyar Vöröskereszt is, melynek munkatársai bemutatják hogyan tudjuk szakszerűen újraéleszteni egy bajbajutottat társunkat.
A legkisebbeknek közlekedési és bűnmegelőzési feladatokkal, bemutatókkal, céllövészettel, kézművessátorral, bűnügyi helyszínelői sátorral kedveskednek a szervezők. Akinek még marad energiája a nap végére az levezetésképp az ugrálóvárból nézheti a verseny eredményhirdetését.

„Gyere el, tedd próbára magad és családodat egy kihívásokkal teli erdei, mezei cross pályán, mindezt sportszerű versenytársakkal, családtagokkal, csapattagokkal, barátokkal karöltve” – tették hozzá a szervezők.

Az egyesület nonprofit alapon működik. A rendezvényből befolyó összeg egy részét pedig egy mozgáskorlátozott kislánynak, Izsó Veronikának, a kis Vidám Oroszlánnak (Happy Lion) ajánlják fel, egy részéből pedig a környékbeli gyermekek sportolását, szabadidős tevékenységét szeretnék támogatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.