Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 18. 08:32, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nagy bajba került baglyot mentettek a Kis-Duna sétányon

Nagy bajba került baglyot mentettek a Kis-Duna sétányon

A dömösi Márton Vlad András madármentő, a BirdMania - Madárpark és Vadmadár-mentőközpont vezetője tette közzé közösségi oldalán a mentésről a hírt és fotókat.

Mint kifejtette Esztergomba kértek segítséget a minap az egyik Kis-Duna sétányon található házhoz. Egy bagoly ugyanis a tetőről, egy drótba akadva lógott. Az állat megmentésére a tűzoltók és a madármentő is a helyszínre érkezett és együtt sikerült megmenteni a madarat.

Márton Vlad András elárulta, hogy a tűzoltók lezárták az utat, majd egy létra segítségével a tűzoltók kiszabadítták a macskabaglyot.

Ezután a kertvárosi rendelőjében Széles Dóra doktornő megröntgenezte a sérült lábat.

„Bár semmije nem tört el, elég ramaty állapotban van. Erős 12-20 órát lógott fejjel lefelé, a beszorult lábfej teljesen jégcsap hideg volt, amikor kiszabadítottuk, és nem reagált semmilyen ingerre. Ami bizakodásra ad okot, hogy egy fél órája volt a kezemben, és már meleg a lábfej, a keringés úgy tűnik, helyreállt, és mintha mozgatta is volna picit a karmait. A bagoly egyelőre marad itt, nálunk, azaz a Fióka- és madármentés dömösi természetvédelmi mentőhelyén, a BirdMania Madárparkban. Ha minden jól alakul vele, akkor pár hét múlva, szabad lehet” – tette hozzá Márton Vlad András.

A madármentő teljes posztja ITT, amiben néhány dologra felhívja a figyelmet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.