Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2020. December 18. 08:32, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nagy bajba került baglyot mentettek a Kis-Duna sétányon

Nagy bajba került baglyot mentettek a Kis-Duna sétányon

A dömösi Márton Vlad András madármentő, a BirdMania - Madárpark és Vadmadár-mentőközpont vezetője tette közzé közösségi oldalán a mentésről a hírt és fotókat.

Mint kifejtette Esztergomba kértek segítséget a minap az egyik Kis-Duna sétányon található házhoz. Egy bagoly ugyanis a tetőről, egy drótba akadva lógott. Az állat megmentésére a tűzoltók és a madármentő is a helyszínre érkezett és együtt sikerült megmenteni a madarat.

Márton Vlad András elárulta, hogy a tűzoltók lezárták az utat, majd egy létra segítségével a tűzoltók kiszabadítták a macskabaglyot.

Ezután a kertvárosi rendelőjében Széles Dóra doktornő megröntgenezte a sérült lábat.

„Bár semmije nem tört el, elég ramaty állapotban van. Erős 12-20 órát lógott fejjel lefelé, a beszorult lábfej teljesen jégcsap hideg volt, amikor kiszabadítottuk, és nem reagált semmilyen ingerre. Ami bizakodásra ad okot, hogy egy fél órája volt a kezemben, és már meleg a lábfej, a keringés úgy tűnik, helyreállt, és mintha mozgatta is volna picit a karmait. A bagoly egyelőre marad itt, nálunk, azaz a Fióka- és madármentés dömösi természetvédelmi mentőhelyén, a BirdMania Madárparkban. Ha minden jól alakul vele, akkor pár hét múlva, szabad lehet” – tette hozzá Márton Vlad András.

A madármentő teljes posztja ITT, amiben néhány dologra felhívja a figyelmet!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 07. 09:21, péntek | Helyi

Boldog Gizellára, Szent István király feleségére emlékezünk Esztergomban

A koronavírus-járvány előtti időkben ezen a napon, Gizella napján tartotta ünnepi megemlékezését Gizella királyné emléktáblájánál az esztergomi Német Nemzetiségi Önkormányzat és Esztergom Város Önkormányzata.

2021. Május 07. 07:27, péntek | Helyi

Pénteken, szombaton és vasárnap Itt a Magyar Róma! címmel történelmi séták indulnak Esztergomban

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.