Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2014. Augusztus 02. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: Iparkamara

Nyári diákmunka Esztergomban – Strigonium és kamarai összefogás - VIDEÓVAL

Nyári diákmunka Esztergomban – Strigonium és kamarai összefogás - VIDEÓVAL

Diákmunkákra nyílik lehetőség augusztusban Esztergomban, köszönhetően a Strigonium Zrt. és az iparkamara összefogásában. Erről és szakképzési lehetőségekről tartottak sajtótájékoztatót pénteken a felek.

Az esztergomi Strigonium Zrt. a belvárosi temető történelmi jelentőségű síremlékeinek rendbetételére, valamint turista információs pontok üzemeltetésére és adminisztrációs munkára vár diákmunkásokat augusztustól - mondta sajtótájékoztatóján a társaság vezérigazgatója, aki a diákmunkások foglalkoztatásának megszervezésében kiemelte a megyei kereskedelmi és iparkamara szerepvállalását és segítségnyújtását.

Hendrik Krisztina szólt arról, hogy a diákok által végzett városvédő munkát egyeztették az Esztergom Barátainak Egyesületével, a célok között szerepel a város megbecsült polgárainak, valamint a volt bencések sírjainak gondozása.

Dr. Völner Pál, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke hangsúlyozta, hogy a magyar állam támogatása nélkül nem indulhatott volna el ez a kezdeményezés és fontosnak tartotta, hogy a diákok munkája nyomán Esztergom a turisták számára vonzóbb, barátságosabb várossá válik.

A diákmunka-programot tavaly is nagy érdeklődés jellemezte, a megyében 700 diák kapott munkát önkormányzati intézményekben. Az idei diákmunkások számáról szeptember elseje után lesznek pontos adatok.

Dr. Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke a szakképzésben résztvevők figyelmét hívta fel arra, hogy augusztus 15-ig meg kell kötni a képzési szerződéseket a képzőhely, az oktatási intézmény és a diákok között. A szerződéseket a kamara is ellenjegyzi, valamint ellenőrzi azok teljesítését.

A kamara elnöke kiemelte azt is, hogy 2015 szeptember elsejétől csak mesterképzéssel rendelkezők oktathatnak a szakképzésben. A kamara egy pályázati támogatásnak köszönhetően hozzájárul az érintettek mesterképzéséhez, így 300.000 forint helyett 60.000 forintért szerezhető meg a mestervizsga.

A lehetőségre jelentkezőknek pályázni kell a kamarához, a képzések 2014 szeptemberében indulnak és érdemes mielőbb jelentkezni, mert a férőhelyek száma korlátozott - tette hozzá Dr. Szerencsés László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 12:18, kedd | Helyi

Személyi változás a Richter Gedeon Nyrt-nél

Bogsch Erik 2024. március 1. napi hatállyal lemondott a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről, igazgatósági tagsága megtartása mellett – közölte a vállalat február 26-án.

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.