Városlista
2020. október 26, hétfő - Dömötör

Hírek

2020. Szeptember 25. 06:00, péntek | Helyi
Forrás: (x)

Pályázatból korszerű vizesblokkot kap a helyi termék piac Nagymaroson

Pályázatból korszerű vizesblokkot kap a helyi termék piac Nagymaroson

ISTER-GRANUM HERITAGE
Helyi termék értékesítési infrastruktúrájának fejlesztése

Az Ister - Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében Nagymaros városa sikeres pályázata támogatásban részesült. Az EGTC 2012-ben kezdett el foglalkozni a régióban helyi termék hálózat kialakításával. Azóta több pályázat keretében valósultak meg projektek. Feltérképezésre kerültek a termelők, akik kiadványok keretében is bemutatásra kerültek. Oktatási tevékenység, és rendezvényszervezés is megvalósult a támogatásoknak köszönhetően.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának keretében valósíthatja meg az EGTC - tíz partnerrel együttműködve - eddigi legkomolyabb projektjét. A projekt résztvevői Párkány, Nagymaros városok, Szőgyén, Muzsla, Bajót községek önkormányzatai, a Börzsöny Vidékfejlesztési, és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Naturpoducts és a Szivek pince vállalkozások.

A „SALES 2.0” elnevezésű projekt vezető partnere Szőgyén község, magyarországi partnerként pedig Nagymaros városa, és Bajót község hajtanak végre fejlesztéseket.

A párkányi projekt támogatása: 90 076,87 EURO
A projekt neve: SALES 2.0
A projekt száma: SKHU/1802/3.1/050
A Projekt megvalósításának kezdete: 2019.10.01
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.09.30.

Nagymaroson a helyi termék piac nem rendelkezik korszerű vizesblokkal. Ennek megteremtése érdekében megújításra kerül a kultúrház vizesblokkja, amely a piacra érkező vásárlók számára is nyitott lesz.

Az projektben résztvevő partnerek arra törekednek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum régiójában.

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet: varosuzemeltetes@nagymaros.huEzek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 11:21, hétfő | Helyi

Féltékenységből elvágta nagyapja torkát, vádat emeltek ellene - VIDEÓVAL

Hajtóvadászat során Esztergomban fogták el azt a férfit, aki még tavaly februárban ölte meg nagyapját Budapesten. Azt gondolta, hogy nagyapja közeledni próbál élettársához, emiatt metszette el a torkát.

2020. Október 26. 09:48, hétfő | Helyi

Tovább marad letartóztatásban a süttői kettős gyilkos

Megölte lánytestvérét, valamint sógorát, ezt követően pedig a holttesteket meggyújtotta Süttőn 2020. május 16-án éjjel.

2020. Október 26. 08:52, hétfő | Helyi

Betörők miatt bukott le illegális fegyverekkel

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, akitől a tolvajok ellopták az engedély nélkül tartott lőfegyvereket.

2020. Október 26. 07:26, hétfő | Helyi

Már az esztergomi kórház is fogad koronavírus-betegeket

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.