Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2020. Szeptember 25. 06:00, péntek | Helyi
Forrás: (x)

Pályázatból korszerű vizesblokkot kap a helyi termék piac Nagymaroson

Pályázatból korszerű vizesblokkot kap a helyi termék piac Nagymaroson

ISTER-GRANUM HERITAGE
Helyi termék értékesítési infrastruktúrájának fejlesztése

Az Ister - Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében Nagymaros városa sikeres pályázata támogatásban részesült. Az EGTC 2012-ben kezdett el foglalkozni a régióban helyi termék hálózat kialakításával. Azóta több pályázat keretében valósultak meg projektek. Feltérképezésre kerültek a termelők, akik kiadványok keretében is bemutatásra kerültek. Oktatási tevékenység, és rendezvényszervezés is megvalósult a támogatásoknak köszönhetően.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának keretében valósíthatja meg az EGTC - tíz partnerrel együttműködve - eddigi legkomolyabb projektjét. A projekt résztvevői Párkány, Nagymaros városok, Szőgyén, Muzsla, Bajót községek önkormányzatai, a Börzsöny Vidékfejlesztési, és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Naturpoducts és a Szivek pince vállalkozások.

A „SALES 2.0” elnevezésű projekt vezető partnere Szőgyén község, magyarországi partnerként pedig Nagymaros városa, és Bajót község hajtanak végre fejlesztéseket.

A párkányi projekt támogatása: 90 076,87 EURO
A projekt neve: SALES 2.0
A projekt száma: SKHU/1802/3.1/050
A Projekt megvalósításának kezdete: 2019.10.01
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.09.30.

Nagymaroson a helyi termék piac nem rendelkezik korszerű vizesblokkal. Ennek megteremtése érdekében megújításra kerül a kultúrház vizesblokkja, amely a piacra érkező vásárlók számára is nyitott lesz.

Az projektben résztvevő partnerek arra törekednek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum régiójában.

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet: varosuzemeltetes@nagymaros.huEzek érdekelhetnek még

2020. December 01. 13:10, kedd | Helyi

Mentőhelikopter érkezett Dorogra

Kedden délelőtt egy mentőhelikopter érkezett Dorogra a Schmidt-lakótelepre.

2020. December 01. 11:07, kedd | Helyi

Kamerafelvétel buktatta le a pénztárcatolvajt

Azonosították és kihallgatták azt a 47 éves férfit, aki egy szórakozóhelyen ellopta a sértett értékét.

2020. December 01. 10:11, kedd | Helyi

Hajnali hiba okozott gondot a vonatközlekedésben

Műszaki hiba miatt hosszabb menetidőre kellett számítaniuk az esztergomi vasútvonalon utazóknak kedden reggel és délelőtt.

2020. November 30. 19:21, hétfő | Helyi

Kisrepülő-baleset történt az esztergomi reptéren

Egy idős férfi sérült meg a balesetben.