Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2020. Január 17. 09:11, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Parkolás miatt ütött ököllel a lábatlani pincesoron

Parkolás miatt ütött ököllel a lábatlani pincesoron

Súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki azért támadt rá a sértettre, mert az a pincéje előtti útszakaszon várakozott a járművével.

A sértett férfi 2019. március 2-án 7 óra körül a Lábatlanon a Papréti pincesoron kocsival disznóvágásra ment az ismerőséhez. Az utcában a sértett az ismerőse pincéjét nem tudta megközelíteni, mert a pince előtt egy másik jármű várakozott, annak vezetője intett a sértettnek, hogy néhány perc múlva eláll a kocsival, ezért sértett a saját autójával félrehúzódott az úton – közölte az ügyészség.

A vádlott kocsival ekkor érkezett meg az ezen az úton lévő saját hétvégi házához és kérdőre vonta sértettet, hogy miért éppen az ő telke előtt parkol.

A vádlott és az autó mellett álló sértett közötti szóváltás közben a vádlott agresszíven közeledett sértetthez, aki érezte, hogy tettlegességre fog sor kerülni, ezért levette a szemüvegét. Ezután a vádlott egy alkalommal sértett felé rúgott, amely rúgás nem találta el a sértettet, majd ököllel legalább egy alkalommal kis-közepes erővel arcon ütötte, aki emiatt a földre került.

A sértettnek az ütés következtében homloktáji és orrtáji sérülése keletkezett, amelyek gyógytartama külön-külön és összességében és 8 napon belüli, azonban a támadott testtájék és az erőbehatás mértékének figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt az elszenvedettnél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló, arccsont, orrcsont törésével járó sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 33 233 forint bűnügyi költség megfizetésére - tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikk:

Egy mobil miatt megverte és fel akarta gyújtani ismerősét

Kocsit rugdosott Tokodon

Unokázós csalók próbálkoznak a térségünkben!

Több mint egy évig lopta a gázt egy nyergesi férfi

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 05:02, kedd | Helyi

Újabb nagy sikereket értek el Fighting Kempo versenyzői

Február 22-én Zalaegerszegen szerepeltek több szervezet által rendezett Nemzetközi Kick-box versenyen az Esztergom-Kertvárosi Fighting Kempo Pokorni Team Se versenyzői.

2020. Február 25. 05:00, kedd | Helyi

Újra ingyenes MANAHOOP bemutatóóra Esztergomban

MANAHOOP – ez a neve annak a mozgásformának, amivel március 16-án az esztergomiak is megismerkedhetnek a Petőfi iskola tornatermében.

2020. Február 25. 04:00, kedd | Helyi

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása egy helyen

A lézeres szemműtét hatékony, hosszú távú megoldást jelenthet mindazoknak, akik zavaró vagy akár a normális életvitelben is akadályt jelentő szemproblémával élnek.

2020. Február 24. 17:00, hétfő | Helyi

Programok és koncertek! - Mozgalmas hete lesz a Sportalsónak!

Crokinole – Pöcc Kupa, A Vasfüggőny-expedíció élménybeszámoló, Ocho Macho koncert és minifesztivál – mindezzel készül a Sportalsó a héten a közönségének.