Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2020. Február 03. 15:48, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: police.hu

Pénzbüntetést kapott a halálos balesetet okozó cserbenhagyó - FOTÓK

Pénzbüntetést kapott a halálos balesetet okozó cserbenhagyó - FOTÓK

Nem volt jogosítványa, a balesetet nem jelentette, az elütött férfit pedig a kocsi rakterébe tette, majd elhajtott. Nem sokkal később az autó tulajdonosával visszament a baleset helyszínére és értesítették a hatóságokat.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2018. január 10-én 6 óra 22 és 6 óra 27 perc között, éjszakai látási viszonyok között, a 11. számú főúton, Esztergom lakott területén kívül, Szamárhegy közelében, Esztergom felől Pilismarót irányába, a megengedett 90 kilométeres óránkénti sebességet átlépve, 100-110 kilométeres sebességgel vezette a más tulajdonában álló teherkocsit – ismertette az esetet közleményében az ügyészég.

Az úttesten szabálytalanul sétált Pilismarót felé, sötét ruhában, fényvisszaverő mellény nélkül egy férfi. A vádlott nem vette észre és elütötte, a gyalogos pedig elhunyt.

A sértett nem szenvedett az élettel összeegyeztethetetlen olyan külsőleg felismerhető sérülést, amely a vádlott számára a baleset helyszínén egyértelműen a sértett halálát jelezte volna” – tette hozzá a vádhatóság.

Az autós az ütközést követően megállt, a sértetthez ment, majd őt a teherkocsi rakterébe tette és Pilismarót irányába továbbhajtott, ahol egy földúton megállt és telefonon a teherkocsi tulajdonosát értesítette a balesetről, aki a hívást követően a vádlotthoz sietett, majd a teherkocsival a baleset helyszínére visszament, ahol a vádlott a már élettelen sértettet az árokpartra fektette. Ezt követően 6 óra 52 perckor a balesetet a jármű tulajdonosa telefonon bejelentette.

A vádlott nem nyújtott segítséget a sértett részére, annak ellenére, hogy mobiltelefon volt nála, nem hívott orvosi segítséget, továbbá a hatóságokat sem értesítette.
A vádlottal szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.

A tárgyaláson az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 600 ezer forint pénzbüntetésre és 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő 3 munkanapot tartott fenn.

Korábbi cikkek:

Cikázott az úton és balesetet is okozott egy ittas teherautós

Letartóztatásban marad a 13 éves késelő lány

Elítéltek egy esztergomi pedofilt, aki már ült nemi erőszakértEzek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 10:08, hétfő | Helyi

Kinyitott a Pala!

Szerencsére megérkezett a napsütés a mai nyitásra, így az idő ideális egy jó napozáshoz és a bátrabbak még csobbanhatnak is a 18 fokos frissítő szép tiszta vízben - olvasható a Szent István Strandfürdő közösségi oldalán.

2020. Június 01. 04:00, hétfő | Helyi

Animációs filmet készített az esztergomi vármúzeum - VIDEÓ

A tatárjárás esztergomi történetét bemutató animációs kisfilmet tett közzé a közelmúltban a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma videócsatornáján.

2020. Május 31. 07:56, vasárnap | Helyi

Itt érhető el a határátlépéshez szükséges dokumentum

Szlovákia és Magyarország kölcsönösen beengedi egymás állampolgárait, 48 órára, a belépéshez egy igazolás is szükséges, amely tőlünk letölthető.

2020. Május 31. 06:51, vasárnap | Helyi

Egyházi működtetésbe kerül a kertvárosi Arany iskola

Nagyon sok változásnak néz elébe az iskola.