Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Január 19. 07:20, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: ügyészség

Pisztolyt találtak a többszörösen visszaeső bűnözőnél

Pisztolyt találtak a többszörösen visszaeső bűnözőnél

Az Esztergomi Járási Ügyészség fegyházbüntetésre tett indítványt azzal a férfival szemben, aki illegálisan tartott magánál egy működőképes lőfegyvert. Többször is elítélték már korábban.

A férfi ismeretlen körülmények között engedély nélkül szerzett meg egy 6 milliméter űrméretű, sorozatszám nélküli működőképes pisztolyt.

2019. augusztus 3-án Kertvárosban a Palatinus-tó partján is magánál tartotta a lövés leadására alkalmas lőfegyvert, amit végül rendőri intézkedéskor vettek el tőle az egyenruhások – közölte az ügyészség.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt, mint többszörös visszaesőt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően a vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, a tőle lefoglalt lőfegyvert kobozza el – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Kigyulladt egy ház Esztergomban

Baleset történt a Táti úton

Annyira megszerette a kutyát, hogy halálosan megfenyegette a gazdáját

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztult

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.