Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2021. Január 22. 09:09, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Pulóver miatt szúrta szíven, súlyosbították a büntetését - VIDEÓ

Pulóver miatt szúrta szíven, súlyosbították a büntetését - VIDEÓ

Súlyosbította a Győri Ítélőtábla annak férfinak a büntetését, aki egy pulóver miatti veszekedés közben halálra szúrta kollégáját Csolnokon. Az ítélet jogerős.

Egy pulóver miatt késeltek halálra egy férfit Csolnokon. A két férfi egy kocsma előtt veszett össze, a ruhadarab tulajdonosa végül mellkason szúrta a munkatársát, aki meghalt. A férfi ügyvédje szerint védence önvédelemből szúrt. Kiderült azonban, hogy a támadó drogozott is késelés előtt, sőt a rendőrök elől is elmenekült.

A büntetett előéletű harmincas férfi munka közben azt vette észre, hogy a sértett az engedélye nélkül hordja az ő márkás pulóverét, amit nem sokkal azelőtt 38 ezer forintért vásárolt. Azt mondta neki, hogy használtan már nem kell a pulóver, fizesse ki, mire a sértett bocsánatot kért, és megígérte, hogy az interneten utánanéz, hátha kapható még a pulóver. A vádlott 3 nappal később a fizetése átvétele miatt kocsijával a főnökéhez hajtott, aki egy kocsmában volt ismerőseivel, köztük a sértettel. A vádlott átvette a heti fizetését – 40 ezer forintot egy borítékban –, majd magához szólította a sértettet. Rögtön rákérdezett a pénzre, mire a sértett határozottan leszögezte, hogy nem fog fizetni, ezért a vádlott ököllel arcul ütötte – közölte a Győri Ítélőtábla Sajtóosztálya.

Kifejtve, hogy a sértett az ütés következtében térdre rogyott. A kocsmában tartózkodók közül tizenketten a sértett védelmére sietettek, a vádlottra rontottak, aki elővette és kinyitotta a zsebkését, és kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a tömeget, melynek időközben a sértett állt az élére. A vádlott körülbelül 30-40 métert hátrált, közben leszúrással fenyegette a sértettet, aki azt felelte; „Akkor szúrjál le!”. Ekkor a vádlott közepes erővel mellkason szúrta a 28 éves sértettet, aki a szúrás következtében összeesett, és a pultos által riasztott mentők sem tudták az életét megmenteni, a helyszínen meghalt.

A vádlott ekkor kocsijával elmenekült, majd megjelent a rendőrőrsön, hogy feljelentést tegyen a borítékban kapott fizetése eltűnése miatt, és azért, mert délután többen bántalmazták. A rendőrök emiatt orvosi vizsgálatra vitték, és őrizetbe vették, mert hivatalos tudomást szereztek arról, hogy valakit leszúrt.

A vádlott fizetése és a zsebkése nem került elő, ismeretlen körülmények között tűnt el. Megállapították azt is, hogy a vádlott a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer befolyása alatt, bódult állapotban vezette a kocsiját.

Emberölésért, kábítószer birtoklásáért és bódult állapotban elkövetett járművezetésért tizenkét év börtönbüntetésre súlyosította most a Győri Ítélőtábla a férfi a büntetését.

Az ítélet jogerős.

Korábbi cikkek:

Árokba hajtott egy kamion Leányvárnál

Idén ennyi hosszú hétvégénk lesz

Felborult egy autó Bajna határában

Rendszámuk részlete buktatta le a teraszajtós bandát

Esztergomi és dorogi horgászok is bekerültek a világbajnoki csapatbaEzek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 13:45, vasárnap | Helyi

Hármasbaleset történt a Dobogókői úton

Összeütközött három autó Esztergom határában – jelentette a katasztrófavédelem vasárnap délután. A Dobogókői úton forgalomkorlátozásra kell számítani.

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Helyi

Finomságokkal készül a hétre a Spejz - Mutatjuk a menüt!

A Spejz közösségi oldalán hetente több akciót és menüt is kínál!

2021. Február 27. 06:00, szombat | Helyi

Új étlappal és frissülő ételkínálattal készül Spejz!

Folyamatosan frissülő ételkínálattal készül a Nagy-Duna sétányon található Spejz étterem megrendelőinek.

2021. Február 27. 05:00, szombat | Helyi

Átadták a megye gazdaságáért kitüntető címeket

Komárom-Esztergom megyéért és az itt élőkért dolgozó, nagyszerű emberek teljesítményét ismertük el csütörtökön – számolt be az átadó után közösségi oldalán Völner Pál a térség országgyűlési képviselője.