Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 21. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMHESZ

Szabálytalanul fogják a pontyokat a térségben

Szabálytalanul fogják a pontyokat a térségben

A napokban a halőri szolgálat több esetben ért tetten olyan türelmetlen horgászokat, akik tilalmi időben méreten aluli pontyokat tartottak meg.

Az elkövetők jelentős pénzbüntetésre és legalább egy éves eltiltásra számíthatnak - mondta el a KEMHESZ szakmai igazgatója. Schmidt-Kovács Bence tájékoztatása szerint legutóbb a neszmélyi Duna-ágban cirkáló halőrök figyeltek fel arra, hogy a pecás előtt egy kötél vezet a vízbe. Ezt felszedve három pontyot találtak, melyek közül kettő méreten aluli volt. A horgász a halakat kopoltyújukon átfűzve egy zsinegre pányvázta ki.

Az elkövető nemcsak a május 29-ig tartó tilalmi időben érvényes méretkorlátozást sértette meg, de vétett a mennyiségi korlátozás ellen is, miszerint a tilalom lejárta után pontyból és nemes halból egyaránt két-két példányt szabad megtartani. A horgásztársat lopásért a helyszínen rendőrségi segítséggel feljelentették, ezen felül a Halőri Szolgálat munkatársai az illetékes halgazdálkodási hatóság felé is feljelentést tettek.



A táti Duna-ágban egy horgász nem elégedett meg az általa utolsóként kifogott, 4-5 kilósra becsült ponttyal, csónakjában egy vödörben több méreten aluli példányt találtak. Állítása szerint ezeket a halakat a vele lévő társa emelte ki. Őket a nyílt vízen, egy civil csónakból érték tetten.

A Komárom Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége mindkét horgász ellen feljelentést tett. Ennél az esetnél a szövetség segítségre szolgált a közösségi média és a horgászat becsületét óvó tagok bejelentése.

A KEMHESZ kéri a horgászokat, hogy tartsák be a szabályokat és várják ki a megszabott türelmi időszak végét. Ennek lejárta után élménydús kikapcsolódásra számíthatnak, mert a rendkívüli országos haltelepítési akció keretében május elején megyénk horgászvizeibe 18 különböző helyszínen összesen 32 tonna pontyot telepítettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT