Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Augusztus 29. 07:01, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szenzációs programok és sztárhumorista a Történelmi Képregényfesztiválon

Szenzációs programok és sztárhumorista a Történelmi Képregényfesztiválon

Nyereményjáték, 3d-s vármakett nyomtatás, képregényrajzolás, humor és a Királyok és keresztek című, Nyugat-Európában is megjelent magyar történelmi képregény 2 kötete - egyebek közt ezek várják a közönség a várban.

Esztergomban szeptember 7-én 11 órától ismét Történelmi Képregényfesztivál lesz, melyen lengyel, cseh és szlovák képregényrajzolók, a legismertebb magyar történelmi regényírók (Bán Mór, Bíró Szabolcs) mutatkoznak be az első, külföldön is megjelent magyar történelmi képregény, a Királyok és keresztek készítői mellett.

Életre rajzolt múlt
A különleges rendezvényen gazdag kínálat várja a látogatókat a Vármúzeum Lovagteremben, ahol illusztris környezetben találkozik a történelem, a regényírás és a képregényrajzolás. A legismertebb történelmi regényírókkal való személyes találkozás mellett lesznek képregénykészítési bemutatók, dedikálások, beszélgetések a művészekkel, közös rajzolás és izgalmas történelmi filmek vetítése.

Itt kerül sor a Királyok és keresztek, a Nyugat-Európában is megjelent magyar történelmi képregény 2. kötetének bemutatójára is.

Az érdeklődők megismerkedhetnek az év szenzációival is: lesz Augmented reality alkalmazás bemutató, 3d-s vármakett-nyomtatás, történelmi filmek vetítése, és nyereményjátékok - kvíz is, délután pedig „Mulatságos történelem, avagy amit eddig nem is sejtettél a múltunkról” címmel Aranyosi Péter humorista, standupos faggatja az ország leghíresebb történelmi regény íróit, Bán Mórt (Hunyadi-sorozat), Bíró Szabolcsot (Anjouk) és Urbánszki Lászlót.

A rendezvény ingyenes, egyedül a 11:15-kor kezdődő tárlatvezetésre kell kedvezményes jegyet váltani.

RÉSZLETES PROGRAM ITT!

VIDEÓK:
A képre kattintva elérhető az M1 adása!

A Hír TV Paletta című műsorában is

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT