Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2020. Október 14. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Lopás miatt emelt vádat az ügyészség azzal a fiúval szemben, aki a mobiltelefont a dobozából úgy vette ki, hogy az áruvédelmi etikettet szétrágta, ezután a telefont zsebébe rejtve fizetés nélkül távozott az üzletből.

A vádirat szerint a 2020. július 2-án a fiú az esztergomi műszaki üzletben úgy lopott el egy darab 29 999 forint értékű mobiltelefont, hogy az áru védelmére szolgáló, a dobozon lévő úgynevezett póketikettet előbb a fogával szétrágta. Ezután a dobozból a telefont kivette, a dobozt az áruvédelmi eszközzel együtt az üzlet területén hagyta, a telefont pedig zsebre tette – közölte az ügyészség.

A fiú az üzletből fizetés nélkül távozott, ezután észrevette, hogy a biztonsági őr őt figyeli, ezért a telefont az áruház üzletsorán lévő lottózó asztalára letette, majd távozott onnan. Az áruház biztonsági őrei a fiút megállították és az esztergomi rendőrök kiérkezéséig visszatartották, a telefonkészüléket pedig visszavették.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a vádemeléskor már nagykorú férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Szemtanúk jelentkezését várják az esztergomi rendőrök

Sokadszori ittas vezetés miatt újra börtönbe mehet

Kővel dobálta a mozgó kocsikat - FOTÓKEzek érdekelhetnek még

2020. December 03. 05:00, csütörtök | Helyi

Pénz jár a dorogi rongálóért! - VIDEÓ

Kocsikat, vontatót rongált és pótkocsit gyújtott fel Dorogon. A rendőrök a lakosság segítségét kérik az azonosításához. Nyomravezetői díjat tűztek ki érte.

2020. December 03. 04:00, csütörtök | Helyi

Már eddig is sok tűz történt a térségben! Különösen vigyázzunk! - VIDEÓ

Az adventi időszakban megkétszereződik a lakástüzek száma. Most különösen figyeljen mindenki otthonában.

2020. December 02. 18:05, szerda | Helyi

Jövő héttől nem jár busz Esztergom és Párkány között

A jövő hétfőtől esedékes szlovákiai határátlépési szigorítások miatt két nemzetközi járatot szüneteltet visszavonásig a Volánbusz Zrt. – írta az Új Szó.

2020. December 02. 17:27, szerda | Helyi

Szívet melengető karácsonyi ajándék ötletek férjnek

Az Advent időszaka nemcsak az elcsendesedésről és az átszellemült várakozásról szól, de ott van az a mindenki számára ismerős, nyomasztó érzés is a levegőben.