Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2020. Október 14. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Lopás miatt emelt vádat az ügyészség azzal a fiúval szemben, aki a mobiltelefont a dobozából úgy vette ki, hogy az áruvédelmi etikettet szétrágta, ezután a telefont zsebébe rejtve fizetés nélkül távozott az üzletből.

A vádirat szerint a 2020. július 2-án a fiú az esztergomi műszaki üzletben úgy lopott el egy darab 29 999 forint értékű mobiltelefont, hogy az áru védelmére szolgáló, a dobozon lévő úgynevezett póketikettet előbb a fogával szétrágta. Ezután a dobozból a telefont kivette, a dobozt az áruvédelmi eszközzel együtt az üzlet területén hagyta, a telefont pedig zsebre tette – közölte az ügyészség.

A fiú az üzletből fizetés nélkül távozott, ezután észrevette, hogy a biztonsági őr őt figyeli, ezért a telefont az áruház üzletsorán lévő lottózó asztalára letette, majd távozott onnan. Az áruház biztonsági őrei a fiút megállították és az esztergomi rendőrök kiérkezéséig visszatartották, a telefonkészüléket pedig visszavették.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a vádemeléskor már nagykorú férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Szemtanúk jelentkezését várják az esztergomi rendőrök

Sokadszori ittas vezetés miatt újra börtönbe mehet

Kővel dobálta a mozgó kocsikat - FOTÓK

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 18:01, csütörtök | Helyi

Távoli vidékek varázsa a Bistro42-ben

Kávé – kompromisszumok nélkül. Az esztergomi főtéren lévő Bistro42 tulajdonosai rengeteg időt töltöttek azzal, hogy megismerjék a jó kávé titkát, kezdve a termőhelytől egészen a kávébab gondos pörköléséig.

2021. Július 29. 06:30, csütörtök | Helyi

A gólyakalifa bemutatójával nyitja az évadot a Babits Mihály Színház Esztergomban

Névadója halálának 80. évfordulójára emlékezik a Babits Mihály Színház, A gólyakalifa 2021. szeptember 5-i bemutatójával, melyet a Bubik Színpadon láthat majd a közönség.

2021. Július 29. 05:54, csütörtök | Helyi

Hangot adunk a tehetségnek - Hamarosan startol az első MCC Feszt

Már csak néhány nap és augusztus 5-én, Esztergomban elstartol az egyedülálló MCC Feszt.

2021. Július 28. 06:22, szerda | Helyi

Babits-ház 60

Idén 60 éve működik emlékmúzeumként az esztergomi Babits-ház, erre emlékeznek az augusztus 6-án 17:00 órakor megrendezendő ünnepség keretén belül.