Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. November 02. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Taekwon-do Esztergomban!

Taekwon-do Esztergomban!

A PILE SC Taekwon-do szakosztály a megkezdte működését Esztergomban is! Ezt az egész kérdéskört ellehetne intézni ennyivel. De felmerül a kérdés, kik azok a Pilések???? Mi az Taekwon-do??? Eszik vagy isszák???

Így hát mielőtt elmesélnénk, hol is mikor vannak az edzek először ismerkedjünk meg a szakosztállyal.

Mi is aTaekwon-do?

A Taekwon-do egy koreai eredetű küzdősport, harcművészet. Melyet a koreai hadsereg számára hozott létre Csho Honghi Nagymester az 1930-s években. Hazánkban 70-es években jelent meg Harmat László Nagymesternek köszönhetően. Egy olyan sportágról beszélünk, melynél az akrobatikus lábtechnikák előtérben vannak más küzdősportokkal szemben, és kellő képen összetett mozgáskultúrával rendelkezik. A taekwon-do önfegyelemre tanít, segít a gyerekeknek az összpontosításban. Javítja a mozgáskoordinációt.

A PILE SC (Pilisszentkereszti Előre Lendület Sport Club) egy 1975-ben alakult sport szervezet, aminek akkor még a fő profilja a foci volt. Majd 25 évvel ezelőtt megjelent egy új szakosztály a PILE SC TAEKWON-DO szakosztálya. Amely hatalmas lendülettel kezdet terjedni Pilisszentkereszten. A munka olyan jól sikerült, hogy a 2000-s évek derekára már több Európa- és világbajnoki éremmel is büszkélkedhetett a szakosztály. Majd történt egy edzőváltás, mely után újabb érmek tömkelegei jöttek.

Ezek után került képbe Glück Géza, aki átvette a szakmai munka irányítását és idestova 8 éve irányítja a szakosztályt. Jelenleg ott tart, hogy az összes hazai Taekwon-dos eseményen részt vesz sportolóival, és eddig még nem volt olyan, hogy ne tértek volna haza érmekkel.

Esztergomban is!
Egyik mestere és barátja, Héring Balázs Esztergomban lakik. És egy éve úgy döntöttek, hogy belevágnak és megnyitják a PILE TKD esztergomi bázisát. Jelenleg ott tartanak, hogy már az esztergomi csapat is 2 versenyzőt is ad a klubnak, akik ráadásul érmekkel is meghálálják a munkánkat (Szabó Boldizsár, Lukács Csongor)!
Ezzel nem állnak meg, fejlődnek tovább, készülnek a versenyekre. Már csak az lehet a kérdés, hogy mikor vannak az edzések? Hol vannak az edzések, és kiket is látnak ide szívesen?

Az edzések hétfőn és szerdán vannak 18:00-19:30-ig. Az Esztergomi Aquasziget emeleti termében. És hogy kiket várnak 5-95 éves korig bárkit, aki szeretne mozogni szeretné levezetni a feszültséget, szeretne egy jó csapathoz tartozni és eredményeket elérni.

Elérhetőségek:

Glück Géza II.dan
Tel.: 06306511107

Héring Balázs I.dan
Tel.: 06703218573

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban