Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 11. 09:09, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Tizenegy dílerrel szemben emeltek vádat Esztergomban - VIDEÓ

Tizenegy dílerrel szemben emeltek vádat Esztergomban - VIDEÓ

Az Esztergomi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat tizenegy kábítószer-értékesítővel szemben.

Közülük hét férfi és egy nő bűnszövetségben értékesítette a kábítószert.

A vádirat szerint az egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel megállapodott abban 2018 tavaszán, hogy az amfetamin beszerzését finanszírozza, az alkalmazott a kábítószert megvásárolja, majd értékesíti, a hasznon ezután megosztoznak. Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette. Az egyéni vállalkozó férfi 2018 áprilisától 2019 márciusáig kábítószer értékesítéséből 1 100 000 forintra tett szert. Az így értékesített kábítószer a csekély mennyiség felső határának 1200 százaléka, a jelentős mennyiség alsó határának 60 százaléka – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy az értékesítésbe további férfiak is bekapcsolódtak, ketten kocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre, az egyik férfi a kiszállított kábítószer árán felül 500 forintot számolt fel a fogyasztók felé történő értékesítés során, a másik sofőr az értékesített kábítószer vételárából kapott díjazást megbízójától.

Két férfi 2019. februárjától az értékesítést összehangolta, közösen, azonos forrásból szereztek be nagyobb mennyiségű, alacsonyabb árú kábítószert, annak eladási árát egyeztették, majd a kábítószert vevőkörük számára külön eladták, a fogyasztókat egymáshoz irányították.

Az egyik férfi nő élettársa több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, a telefonhívásokat fogadta, a megrendeléseket a férfi számára közvetítette, valamint az értékesítéséből származó kintlévőségeket, a másokkal szembeni anyagi követeléseket adminisztrálta. A nő számos alkalommal jelen volt, amikor élettársa a kábítószert beszerezte, illetve az értékesítésben is részt vett.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően az Esztergomi Járási Ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűnszövetség nyolc tagját fegyházbüntetésre, további három férfit börtönbüntetésre, tíz vádlottat az értékesítésből származó jövedelem összegével egyező vagyonelkobzásra, valamint valamennyi vádlottat közügyektől eltiltásra ítélje. Az egyik férfi 2019. február 2-án Dorogon bódult állapotban vezetett egy kocsit, vele szemben járművezetéstől eltiltást is indítványozott az ügyészség.

Korábbi cikkek:

Enyhíti a maszkviselés szabályait Esztergom

Jelentős mennyiségű drog miatt ítéltek el egy visszaeső férfit

Az esztergomi Gál Lili a hazai női motocross ikonja

Milliókat akartak tisztára mosni hamis papírokkal Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT