Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2020. Január 14. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több százmillióan látják majd Esztergomot a Giro d'Italianak köszönhetően

Több százmillióan látják majd Esztergomot a Giro d'Italianak köszönhetően

A verseny nemcsak a világ egyik leghíresebb kerékpáros megmérettetése, de kiváló az ország – Esztergom – látványosságainak, történelmének és kulturális örökségeinek a bemutatására is.

Már tavaly kiderült, hogy Esztergomot is érinti a 2020-as Giro d'Italia, melyen májusbam küzdenek meg egymással a világ legjobb kerékpárosai.

A rangos körverseny magyar szakaszain 2020. május 9-én, 10-én és 11-én versenyeznek a résztvevők. A megmérettetés Budapestről indul, érinti Szentendrét, majd a Pilisen és Visegrádon keresztül érkezik Esztergomba, a tavalyi Tour de Hongrie befutójához, a Bazilikához. Innen tovább pedig az útvonal a Tát - Bajna - Héreg - Tata - Kisbér szakaszon folytatódik a Pannonhalmi Apátságig, ahonnan tovább Győrbe tekernek a versenyzők.

A 2020-as Giro d'Italia útvonala érinti még többek közt Székesfehérvárt, Veszprémet, Balatonfüredet, Tihanyt, Zánkát, Tapolcát, Keszthelyet, Hévizet és Nagykanizsát is.

A Giro mezőnye három napon át teker majd Magyarországon, összesen 410 kilométert megtéve. Majd a mezőny sármelléki reptérről Szicíliába repül, ahol május 12-én folytatódik a körverseny.

Az első három „királyi” szakasz – Buda, Esztergom és Székesfehérvár – majd összesen 66 magyar települést érint, a versenyt pedig több százmillió tévénéző követi majd figyelemmel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 05:02, kedd | Helyi

Újabb nagy sikereket értek el Fighting Kempo versenyzői

Február 22-én Zalaegerszegen szerepeltek több szervezet által rendezett Nemzetközi Kick-box versenyen az Esztergom-Kertvárosi Fighting Kempo Pokorni Team Se versenyzői.

2020. Február 25. 05:00, kedd | Helyi

Újra ingyenes MANAHOOP bemutatóóra Esztergomban

MANAHOOP – ez a neve annak a mozgásformának, amivel március 16-án az esztergomiak is megismerkedhetnek a Petőfi iskola tornatermében.

2020. Február 25. 04:00, kedd | Helyi

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása egy helyen

A lézeres szemműtét hatékony, hosszú távú megoldást jelenthet mindazoknak, akik zavaró vagy akár a normális életvitelben is akadályt jelentő szemproblémával élnek.

2020. Február 24. 17:00, hétfő | Helyi

Programok és koncertek! - Mozgalmas hete lesz a Sportalsónak!

Crokinole – Pöcc Kupa, A Vasfüggőny-expedíció élménybeszámoló, Ocho Macho koncert és minifesztivál – mindezzel készül a Sportalsó a héten a közönségének.