Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2014. Augusztus 28. 08:36, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Több tízmilliós csalás egy esztergomi húsos céggel - VIDEÓVAL

Több tízmilliós csalás egy esztergomi húsos céggel - VIDEÓVAL

Több tízmillió forinttal károsított meg szlovák termelőket egy esztergomi cég, amely az általa megrendelt és Magyarországon eladott tőkehús ellenértékét nem fizette ki a külföldi szállítóknak.

Mindezt közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel. A sajtószolgálat tájékoztatása szerint az üzletszerűen elkövetett csalással egy monorierdői és két piliscsévi férfit gyanúsítanak. A monorierdői E. Norbert az ellene folyó büntetőeljárásban szabadlábon védekezhet, C. Józsefet és K. Zoltánt az Esztergomi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottak a szlovák cégek bizalmának elnyerésére egy ideig fizettek az áruért, de idővel az utalások elmaradtak. A külföldi partnerek abban a reményben, hogy a megrendelő később teljesíteni fog, leszállították a kért húst, végül 32 millió forintos kárt szenvedtek - ismertette az ügy részleteit Lutringné Szabadi Bernadett, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója a Zsaru magazin szerdai számában.

A vállalkozást E. Norbert nevére alapította a másik két gyanúsított, és heti ötvenezer forint fizetést ígértek neki a közreműködésért. Időközönként elkísérték a bankba, és felvetették vele az eladott húsért kapott pénzt. A férfi csak később jött rá, hogy strómanként alkalmazták. Az eljárás indulásakor őt és családját is megfenyegették, ha a gyanúsítottakra terhelő vallomást tesz.

A rendőrök C. József házában egy illegálisan kialakított földgáz-cseppfolyósító berendezést találtak, működéséhez a gázt és az áramot is lopták. A cseppfolyósított üzemanyaggal gázüzemre átalakított autókat tankoltak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban