Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Augusztus 27. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több utat is lezárnak Esztergom térségében a Tour de Hongrie idején

Több utat is lezárnak Esztergom térségében a Tour de Hongrie idején

Augusztus 29-én 12 órakor rajtol Esztergomból a 41. Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny.

Augusztus 29. és szeptember 2. között zajlik le a 41. Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny, melynek I. szakasza augusztus 29-én 12 órakor rajtol Esztergomból, majd a résztvevők Pilismarót felé és a Pilisi Parkerdő területén tekernek.

A résztvevők várható létszáma 120 fő, akiket több jármű kísér majd. A kerékpáros versenyzők és a velük együtt mozgó karaván sebességét a terepviszonyok és az időjárási viszonyok mellett a versenyszituációk határozzák meg. Átlagosan 40-50 kilométeres haladási sebességre lehet számítani, ami azonban az útvonal egyes szakaszain ettől eltérhet, és elérheti a 80-90 kilométert is. A verseny idején a versenyzők a biztosítást végző személyekre hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. A versenyzők kísérését a teljes útvonalon motoros rendőrök és polgárőrök hajtják végre. A nagyobb útkereszteződésekben forgalomirányítás lesz.

Útzárak:

Augusztus 29-én teljes útlezárásra kell számítani 11 órától várhatóan 15 óráig az alábbi útszakaszokon, ahol egyik forgalmi irányba sem lehet közlekedni:

• 11-es számú főút Esztergom, Iskola utca – Batthyány utca kereszteződésétől Pilismarót irányába (Visegrádi út-Szamárhegy-Búbánatvölgy-Basaharc-Pilismarót)
• Pilismarót belterületén az Esztergomi út, Rákóczi út, Köztársaság tér, Ady Endre út.

• 1111-es számú út „Kék bükkfa nyereg”-től, Esztergom Dobogókői út – Petőfi út – Kölcsey út- Bánfi Lukács utca – Bánomi út- Vaskapui út.

• Esztergom Földműves utca, Vaskapui út – 11-es számú főút kereszteződésétől, a Vár utca, Szent István tér, Bazilika előtti terület.

Az időpontok a versenyzők haladási sebességétől függően változhatnak.
A forgalomterelések miatt jelentős torlódásra lehet számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. Előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 3-4 óra, vagy ennél több várakozási idővel kell számolniuk – hívta fel minderre a figyelmet a rendőrség.

„Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt ezeken az útvonalakon ne induljanak úrnak, illetve válasszanak más útvonalat. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak maguknál. A verseny útvonalán az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel.

Különösen felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a versenyzők nagy sebességgel, szinte hangtalanul haladnak, ezért fokozott baleseti kockázatot jelentenek.

Kérjük, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről” – tette hozzá a rendőrség.Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 12:38, csütörtök | Helyi

Különleges leletek kerültek a Duna Múzeumba - FOTÓK

Hídbárcák a Mária Valéria hídról – ezek a Duna Múzeum legújabb szerzeményei.

2020. November 26. 11:49, csütörtök | Helyi

Döntött a kormány a szigorításokról

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Az eddigi intézkedéseket tartja fenn a kormány és jövő hétig nem lesz változás.

2020. November 26. 05:00, csütörtök | Helyi

Házhozszállítás a Döner Kebab Expreszből! 20 óráig lehet rendelni!

Nemrég nyílt meg Dorog új büféje, a Döner Kebab Expresz, ahonnan házhozszállítással is lehet rendelni!

2020. November 25. 13:42, szerda | Helyi

Saját gyártásban készíti kerekeit a Neuzer kerékpárgyár Esztergomban

A Neuzer Kerékpár Kft. kerékgyártó gépsor telepítéséhez kapott támogatást a GINOP-1.2.8-20 pályázati felhívás keretében.