Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 01. 08:24, péntek | Helyi
Forrás: Kirchhoff

Többmilliárdos fejlesztés az esztergomi Kirchhoffban

Többmilliárdos fejlesztés az esztergomi Kirchhoffban

Több mint 713 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az esztergomi Kirchhoff az Új Széchenyi Terv keretében, melyet kiegészítve, összesen 2,7 milliárd forintos fejlesztést hajt végre a gyár.

A Kirchhoff Hungária Alkatrész Gyártó Kft. több, mint 713 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 2,7 milliárd forintos összköltségvetésű beruházásból komplex technológia és foglalkoztatástámogatása valósult meg.

A Kirchhoff Hungária Alkatrész Gyártó Kft 2011 decemberében kezdte meg a GOP-2.1.3-11-2012-0007 számú Kirchhoff Hungária Autóalkatrész Gyártó Kft. munkahelyteremtő komplex beruházása című projektjét. A projekt folyamán 50 új munkahelyet létesített az esztergomi cég, valamint technológiai fejlesztést elősegítő eszközöket szerezett be. A legnagyobb értékű eszköz, egy 1600 tonnás ARISA présgép 2013 végén állt munkába a Kirchhoff Hungária gyártósorainál. Szintén a beruházás részeként az úgynevezett „hot forming” technológiát befogadó gyártócsarnok is felépült, valamint két további, úgynevezett expedíciós csarnok, irodaépülettel kiegészítve. A „hot forming” csarnok megvalósításával lehetővé vált az autóalkatrész-gyártás egyik legújabb technológiájának használata a Kirchhoff Hungária Alkatrész Gyártó Kft-nél. Az eljárás segítségével a hagyományosnál jóval alacsonyabb súlyú gépjármű karosszériaelemek gyárthatóak, magasabb acélszilárdság mellett.

A Kirchhoff Hungária Alkatrész Gyártó Kft már korábban is számos nagy értékű eszközzel bővítette kapacitását (1250 tonnás szervoprés, lézervágó berendezés, csavarkompresszor stb.). A projekt nagy változást jelentett, hiszen lehetővé tetette az eddig Magyarországon nem alkalmazott technológia, az úgynevezett meleg préselés alkalmazását, ami nagyobb hozzáadott értéket, magasabb szaktudást és magasabb kompetenciaszintet jelent. E technológiával és projekttel a Kirchhoff Hungária Kft. tovább tudja erősíteni piaci pozícióját, nagyobb és komplexebb „csomagokat” nyerhet el az autógyártó megrendelőktől, és újabb jelentős beruházásokat tud indítani, melyek eredményeként tovább bővíti munkavállalóinak számát.

A Kirchhoff Hungária Kft. Magyarország egyik legjelentősebb autóalkatrész gyártója, mely belföldön a Suzukinak, a GM-nek és a kecskeméti Mercedes gyárnak is szállít alkatrészeket. Európában a hazai gyár szállít a Volkswagennek, a BMW-nek, a Skodának és a PSA-nak is. Az esztergomi gyáregység a folyamatos beruházásoknak köszönhetően az egyik legnagyobb a cégcsoporton belül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT