Városlista
2022. szeptember 30, péntek - Jeromos

Hírek

2020. December 15. 21:04, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Történelmi játékfilmet forgattak Esztergomban

Történelmi játékfilmet forgattak Esztergomban

„A török elleni fellépés, még ha országunkból is indul ki, a kereszténységet akarja megóvni a pogány veszedelemtől” – olvasható az Esztergomi Várszínház közösségi oldalán.

Az Esztergomi Várszínház Tóth-Máthé Miklós A nagyrahivatott című ősbemutatója alapján készülő film a XVI. században csaknem római pápává lett esztergomi érsek, Bakócz Tamás történetébe enged bepillantani. Bemutatja Bakócz Tamás és Dózsa György viszonyát, az őket körülvevő történelmi helyzetet. A fő vonulatot Bakócz Tamás és Ulászló történelmi helyzetelemzése jelenti, ebbe van beleszőve a két öregedő ember barátsága, életfilozófiája.

Új megvilágításba helyezi Bakócz és Dózsa tisztázatlan történelmi szerepét az 1514-es tragédiában. A mű feszegeti az országon belüli széthúzás kérdését, a mindenkori nehéz történelmi helyzetben az összefogás jelentőségét.

A produkciót december első heteiben, autentikus helyszíneken, az esztergomi Bazilika Bakócz-kápolnájában és az esztergomi vár különböző termeiben, a Várkápolnában, a reneszánsz udvarban és a Szent István-teremben forgatták.

Főbb szerepekben: Fekete Réka Thália, Körtvélyessy Zsolt, Ivaskovics Viktor látható. Bakócz Tamást Horányi László Jászai – és Bánffy-díjas színművész személyesíti meg, aki a TV2 csatornán hamarosan induló Dr. Balaton című új sorozatban is jelentős szerepet alakít- olvasható a Várszínház bejegyzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco