Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2020. Április 06. 07:25, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Tüzek hétvégéje: több riasztást is kaptak tűzoltóink

Tüzek hétvégéje: több riasztást is kaptak tűzoltóink

Jó pár tűzesthez is vonulniuk kellett az esztergomi és a környékbeli tűzoltóknak a hétvégén. Az egyikhez mentőt is kellett hívni.

Címlapfotó: Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az esetek során egy kigyulladt kamion indította még pénteken Esztergom-Kertvárosban. Részletek és FOTÓK ITT!

Szombaton előbb Tokodra siettek a lánglovagok. Részletek és FOTÓK ITT!

Végül Dorogra is riasztották szombaton a tűzoltókat. Részletek ITT!

Öt hektáron égett gaz, avar Nagysáp közelében az út mentén péntek este. Az esethez a bajnai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a tüzet kéziszerszámokkal eloltották.

Három helyszínre vonultak a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók vasárnap este.

Bajóton összehordott szemét tüzét, míg Nyergesújfalun - a bajnai hivatásos és nyergesújfalui önkéntes tűzoltók segítségével - a közel száz négyzetméteren lángoló avar tüzét oltották egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Végül, egy késő este érkező riasztás kapcsán Tokodra vonultak, ahol ötszáz négyzetméteres területen küzdöttek az égő aljnövényzet tüzével a tokodi önkéntes tűzoltók támogatása mellett. Itt, a tűz megfékezésére puttonyfecskendőket és kéziszerszámokat is bevetettek - közölte a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem felhívása

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt emelkedik a szabad területi tüzek száma.

A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tűz is gyorsan továbbterjedhet.

A szabadtéri tüzek túlnyomó többsége emberi gondatlanságra, felelőtlenségre vezethető vissza, holott sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és a levegő tisztaságát. Szabadtéri tűzgyújtás előtt az alábbiakkal kell tisztában lenni:

- Tűz soha nem hagyható felügyelet nélkül.
- Legyen a közelben megfelelő mennyiségű oltóanyag (víz, homok, tűzoltókészülék).
- Gondoskodni kell a tűz irányításához szükséges kézi szerszámról (gereblye, lapát).
- Feltámadó szél esetén azonnal el kell oltani a tüzet.
- Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt a települési önkormányzat rendeletben szabályozza. Amennyiben nincs ilyen rendelet, tilos az égetés.
- Az önkormányzati rendeletek meghatározzák az égetés napját vagy napjait, valamint az időkeretet is. Más időpontban tüzet gyújtani tilos!
- A külterületi tarlóégetés és vágott növények égetése bejelentéshez kötött, amelyet a munkálatok előtt öt nappal kell az illetékes hivatásos katasztrófavédelem területi szervnél írásban jelezni.
- Baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét.

A szabályok megszegője tűzvédelmi bírsággal is sújtható, amely – az okozott károk megtérítésén felül – az előidézett károk mértékétől függően 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet.Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 13:45, vasárnap | Helyi

Hármasbaleset történt a Dobogókői úton

Összeütközött három autó Esztergom határában – jelentette a katasztrófavédelem vasárnap délután. A Dobogókői úton forgalomkorlátozásra kell számítani.

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Helyi

Finomságokkal készül a hétre a Spejz - Mutatjuk a menüt!

A Spejz közösségi oldalán hetente több akciót és menüt is kínál!

2021. Február 27. 06:00, szombat | Helyi

Új étlappal és frissülő ételkínálattal készül Spejz!

Folyamatosan frissülő ételkínálattal készül a Nagy-Duna sétányon található Spejz étterem megrendelőinek.

2021. Február 27. 05:00, szombat | Helyi

Átadták a megye gazdaságáért kitüntető címeket

Komárom-Esztergom megyéért és az itt élőkért dolgozó, nagyszerű emberek teljesítményét ismertük el csütörtökön – számolt be az átadó után közösségi oldalán Völner Pál a térség országgyűlési képviselője.