Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2019. Július 02. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb miniturnéra indul a Babits Kamaraszínház - VIDEÓVAL

Újabb miniturnéra indul a Babits Kamaraszínház - VIDEÓVAL

A múzeumok éjszakája programok, majd a Sörgyári capriccio előadás után a Hruscsov pincére voltam című darabbal indul miniturnéra Babits Mihály Kamaraszínház.

Június 22-én Babits Mihály Kamaraszínház is aktív résztvevője volt a Múzeumok Éjszakája programsorozatnak. 18:30-kor közös sétára invitálta a társulat névadójuk szobrától az előhegyi emlékházig. A menetet a Babits-házaspár vezette. A közös séta előtt még virágot és mécsest helyeztek el a résztvevők Eiczinger Ferenc házánál, illetve a Babits-szobornál. 19 órakor pedig rövid versműsorral emlékeztek a művészek (Bacsa Ildikó, Báhner Péter, Kanda Pál, Kéner Gabi, Maronka Csilla és Viczián Ottó Jászai-díjas színművész is) a költőfejedelem emléke előtt a Babits Mihály Emlékház verandáján.

Június 28-án Münchenben, június 29-én Erdingben szerepelt a Sörgyári capriccio előadással a társulat a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség és a Széchenyi Kör meghívására. Június 29-én pedig ellátogattak az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió búcsújára. A búcsú alkalmával felkeresték a művészek Bertolt Brecht szülőházát is.

Sörgyári capriccio előadás mellett a Hruscsov pincére voltam című darabbal is miniturnéra indul a társulat. Július 6-án a csongrádi Alkotóház-Művésztelep kertjében, július 7-én pedig a szegedi Horthy Csónakház vízi színpadán képviselik városunkat.

Az előadáshoz előzetese:

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 04:00, kedd | Helyi

Már hivatalosan is Hernádi Ádám Esztergom polgármestere

Hétfő reggel hivatalosan is átvette a polgármesteri tisztséget Hernádi Ádám a Városházán.

2019. Október 21. 16:16, hétfő | Helyi

Több szabadtéri tűz miatt is vonultak a tűzoltók

A hétvégén számos avar- és szeméttűzhöz kaptak riasztást térségünk tűzoltói.

2019. Október 21. 13:10, hétfő | Helyi

Ismét adományozott a TE Connectivity Hungary - FOTÓK

Az esztergomi ipari parkban működő autóalkatrész-gyártó cég az idén három intézményt is támogatott informatikai eszközökkel.

2019. Október 21. 09:32, hétfő | Helyi

Országos kitüntetést kapott az életmentő esztergomi polgárőr

Az 1956-os hősök emlékére rendezett díszünnepséget az Országos Polgárőr Szövetség október 19-én, melyen egyúttal kitüntetéseket is átadtak a polgárőrök.