Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. Július 02. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb miniturnéra indul a Babits Kamaraszínház - VIDEÓVAL

Újabb miniturnéra indul a Babits Kamaraszínház - VIDEÓVAL

A múzeumok éjszakája programok, majd a Sörgyári capriccio előadás után a Hruscsov pincére voltam című darabbal indul miniturnéra Babits Mihály Kamaraszínház.

Június 22-én Babits Mihály Kamaraszínház is aktív résztvevője volt a Múzeumok Éjszakája programsorozatnak. 18:30-kor közös sétára invitálta a társulat névadójuk szobrától az előhegyi emlékházig. A menetet a Babits-házaspár vezette. A közös séta előtt még virágot és mécsest helyeztek el a résztvevők Eiczinger Ferenc házánál, illetve a Babits-szobornál. 19 órakor pedig rövid versműsorral emlékeztek a művészek (Bacsa Ildikó, Báhner Péter, Kanda Pál, Kéner Gabi, Maronka Csilla és Viczián Ottó Jászai-díjas színművész is) a költőfejedelem emléke előtt a Babits Mihály Emlékház verandáján.

Június 28-án Münchenben, június 29-én Erdingben szerepelt a Sörgyári capriccio előadással a társulat a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség és a Széchenyi Kör meghívására. Június 29-én pedig ellátogattak az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió búcsújára. A búcsú alkalmával felkeresték a művészek Bertolt Brecht szülőházát is.

Sörgyári capriccio előadás mellett a Hruscsov pincére voltam című darabbal is miniturnéra indul a társulat. Július 6-án a csongrádi Alkotóház-Művésztelep kertjében, július 7-én pedig a szegedi Horthy Csónakház vízi színpadán képviselik városunkat.

Az előadáshoz előzetese:Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 07:39, kedd | Helyi

Esztergom, Tát, Bajót és Annavölgy is többlettámogatásból fejleszthet

Több mint 707 millió forint összegben kapott többlettámogatást megyénk 30 fejlesztése.

2020. Május 26. 06:55, kedd | Helyi

Ismét bajba jutott kirándulót kellett menteni

Kirándulás közben megsérült egy turista vasárnap Visegrádon. Mentésében kértek a katasztrófavédelem segített.

2020. Május 26. 06:10, kedd | Helyi

Nevelt fiát és lányait is szexuálisan zaklatta, letartóztatásban marad

Meghosszabbította a héten a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint több éven át rendszeresen kényszerítette a nevelt fiát, valamint két lányát szexuális cselekményre.

2020. Május 25. 18:00, hétfő | Helyi

Állást kínál a PEMÜ Műanyagipari Zrt.

A folyamatosan bővülő, solymári műanyagipari termékeket előállító PEMÜ Műanyagipari Zrt. keres munkatársat technológus munkakörbe!