Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. Július 02. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb miniturnéra indul a Babits Kamaraszínház - VIDEÓVAL

Újabb miniturnéra indul a Babits Kamaraszínház - VIDEÓVAL

A múzeumok éjszakája programok, majd a Sörgyári capriccio előadás után a Hruscsov pincére voltam című darabbal indul miniturnéra Babits Mihály Kamaraszínház.

Június 22-én Babits Mihály Kamaraszínház is aktív résztvevője volt a Múzeumok Éjszakája programsorozatnak. 18:30-kor közös sétára invitálta a társulat névadójuk szobrától az előhegyi emlékházig. A menetet a Babits-házaspár vezette. A közös séta előtt még virágot és mécsest helyeztek el a résztvevők Eiczinger Ferenc házánál, illetve a Babits-szobornál. 19 órakor pedig rövid versműsorral emlékeztek a művészek (Bacsa Ildikó, Báhner Péter, Kanda Pál, Kéner Gabi, Maronka Csilla és Viczián Ottó Jászai-díjas színművész is) a költőfejedelem emléke előtt a Babits Mihály Emlékház verandáján.

Június 28-án Münchenben, június 29-én Erdingben szerepelt a Sörgyári capriccio előadással a társulat a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség és a Széchenyi Kör meghívására. Június 29-én pedig ellátogattak az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió búcsújára. A búcsú alkalmával felkeresték a művészek Bertolt Brecht szülőházát is.

Sörgyári capriccio előadás mellett a Hruscsov pincére voltam című darabbal is miniturnéra indul a társulat. Július 6-án a csongrádi Alkotóház-Művésztelep kertjében, július 7-én pedig a szegedi Horthy Csónakház vízi színpadán képviselik városunkat.

Az előadáshoz előzetese:

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 17:38, péntek | Helyi

Baleset történt a Kossuth utcán

Rendőrök irányítják a forgalmat.

2019. November 15. 10:00, péntek | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Esztergomban

Két alkalommal is várja november 23-án és 24-én Esztergomban a 10-14 éveseket Kovács Erika a gyermekagykontroll tanfolyamok vezetője.

2019. November 15. 09:53, péntek | Helyi

Úzgin Űver koncertre hív a Kaleidoszkóp Ház

November 23-án, szombaton 21 órakor Úzgin Űver koncertre várja a közönséget a Kaleidoszkóp Ház.

2019. November 15. 05:00, péntek | Helyi

Történelmi regénysorozat írója érkezik a könyvtárba

November 18-án 17 órakor folytatódik az esztergomi könyvtár beszélgetés-sorozata.