Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2020. Április 09. 20:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMÖH/illusztráció: pixabay

Újabb több milliárdos támogatás érkezik megyénkbe

Újabb több milliárdos támogatás érkezik megyénkbe

A megyei önkormányzat támogató döntésével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újabb 21 projekt kapott zöld utat

- a több mint 3 milliárdos csomagból bölcsődei és vízrendezési fejlesztésekre kerül sor, kerékpárút épül, valamint az egészségügyi alapellátás fejlődik.

A megyei önkormányzat koordinációjával és támogató döntésével a TOP keretében újabb támogatási kérelmekről hozott döntést az Irányító Hatóság, 20 megyei település örülhet projektje pozitív elbírálásának. „A jelenlegi több mint 3 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően 11 településen létesülhet bölcsőde, 7 helyszínen lesz korszerűbb a csapadékvíz elvezetési rendszer, Tatán Baj irányába kerékpárút épül, Kisigmánd és Csém pedig az egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztésébe kezdhet” – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Az elnyert támogatási csomagból több mint 2 milliárd forint fordítható a bölcsődék kialakítására: Gyermely, Kecskéd, Dömös, Tata, Ete, Mocsa, Kisbér, Környe, Szomód, Szárliget és Kesztölc megújuló vagy létrejövő intézményei összesen 194 új férőhelyet létesítenek a megyében.

Összesen 623 millió forint áll rendelkezésre vízrendezési fejlesztésekre: Bokod, Várgesztes, Pilismarót, Dad, Szomor, Tokodaltáró és Réde is támogatást nyert el a csapadékvíz elvezetés javítására. További 286 millió forint fordítható a Baji úti kerékpárút építésére. Csém és Kisigmánd közös nyertes pályázatának köszönhetően 41,5 millió forintból Csémen új orvosi rendelő épül, Kisigmándon pedig új eszközök beszerzésére kerül sor.

„Rendkívüli öröm, mikor a kistelepüléseket tudjuk sorolni, mert valóban az álmaik valósulnak meg. A támogatásoknak köszönhetően ismét olyan beruházások kezdődhetnek, melyek az ott élők javát, életkörülményeinek javítását szolgálják majd” - tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 08:22, kedd | Helyi

Szombaton újra Esztergomban a Sörgyári... - FOTÓK

Sörgyári... Igazi Hrabal-i életérzés Esztergomban a Bubik Színpadon szeptember 26-án, szombaton 19:30-kor a Babits Mihály Színház bemutatójaként.

2020. Szeptember 22. 08:00, kedd | Helyi

Danvizsgáztak kemposaink

Szombaton Esztergom-Kertvárosban került sor a Fighting Kempo Pokorni Team Se Dan vizsgájára.

2020. Szeptember 22. 05:00, kedd | Helyi

Egy nap sporttal az egészségért Esztergomban - Mozgásban az erő 2020-ban is!

Ingyenes sportbemutatók, értékes nyeremények, több mint 20 sportág, 30 kiállító és izgalmas programok.

2020. Szeptember 21. 08:22, hétfő | Helyi

Ittasan villanyoszlopnak ütközött egy quados - FOTÓK

Vádat emelt az esztergomi ügyészség a férfi ellen, aki ittasan quadozott Pilismaróton.