Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 15. 12:04, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újra szomszédjára támadt a többszörösen elítélt férfi

Újra szomszédjára támadt a többszörösen elítélt férfi

Garázdaság, kábítószer-birtoklás és hamisítás miatt is indult már eljárás a korábban kétszer is elítélt férfi ellen.

A férfi 2020. január 14-én a társaival az utcán bántalmazta a szomszédját, amely miatt garázdaságért nyomozás indult. Ezt követően a férfi 2020. május 12-én 17 óra 45 perc körüli időben összetalálkozott ugyanazon sértettel egy kertvárosi lakóépület előtt az utcán.

A gyanúsított és sértett között szóváltás alakult ki, majd a gyanúsított futni kezdett sértett felé, aki megpróbált előle elmenekülni és két parkoló kocsi közé befutott, miközben a „Ne!, Hagyjál!” szavakat kiabálta – közölte az ügyészség.
A gyanúsított a kocsik között utolérte sértettet, majd ököllel 4-5 alkalommal a sértett feje felé ütött, aki ezt az arca elé tett kezeivel próbálta hárítani. Az ütések a sértett kezét érték. A gyanúsított társaságában lévő és egy közeli kocsiban ülő személy ekkor szólt a gyanúsítottnak, aki hátrálni kezdett, majd meggondolta magát és ismét megindult sértett felé, de a gyanúsított jelen lévő barátnője megragadta a karját és elhúzta őt a sértettől – részletezte a vádhatóság.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben két ízben is elítélte, így 2019. február 21-én jogerős határozatával egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette, illetve a 2019. március 8-án jogerős határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztette.
Az elkövetővel szemben büntetőeljárás van folyamatban kábítószer birtoklás vétsége, garázdaság vétsége miatt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt 2020. június 15-ig egy hónapra elrendelte.

Ezt követően az ügyészség indítványt tett a letartóztatás három hónappal történő hosszabbítására, mert a kényszerintézkedés törvényes feltételei továbbra is fennállnak.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványának helyt adott, és a férfi letartóztatását 2020. szeptember 15-ig meghosszabbította.

Korábbi cikkek:

Meghosszabbíthatják a talicskás tolvaj letartóztatását

Több ittas vezető egy napon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT