Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 20. 07:36, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ütötte-vágta, rúgta és fojtogatta a nőt, a kiskutyát meg falhoz vágta

Ütötte-vágta, rúgta és fojtogatta a nőt, a kiskutyát meg falhoz vágta

Erőszak, állatkínzás és garázdaság miatt is vádat emeltek egy esztergomi férfi ellen a minap, aki rendszeresen bántalmazta élettársát és a nő kiskutyáját.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak, állatkínzás és garázdaság miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta élettársát és annak kiskutyáját azért, hogy a nő fájdalmát fokozza - közölte az ügyészség.

A férfi és a nő Esztergomban voltak élettársak, a férfi 2019 elejétől az asszonnyal napi rendszerességgel gorombán bánt, ordítozott vele, becsmérelte, haszontalannak titulálta, megöléssel fenyegette, valamint rendszeresen és durván bántalmazta. Megrúgta, megütötte, fojtogatta és falhoz vágta a nő kiskutyáját, hogy ezzel a sértettnek fájdalmat okozzon.

A vádlott nem engedte meg a nőnek, hogy bárkivel kapcsolatba lépjen, beszélgessen, telefonon kapcsolatot tartson, barátokat szerezzen, nem járhatott senkihez, és nem fogadhatott vendégeket. Emellett be kellett számolnia arról, hogy mikor hová megy, és ha a férfi tudta nélkül ment el otthonról, a vádlott telefonon felhívta, és sértegetve követelte a hazatérését. Mindezek mellett a vádlott szándékosan zavarta sértettet telefonálás közben, számon kérte, hogy kivel beszél, egyedül alig engedte el otthonról. A férfit rendszeresen arcon és karon ütötte tenyérrel, úgy, hogy ne maradjon nyoma - tette hozzá a vádhatóság.

A férfi 2019. július 19-én 18 óra körül ittasan érkezett haza közös lakásukba, ahol a nőt különösebb ok nélkül szidta, becsmérelte, ekkor döntött az asszony és felszólította élettársát, hogy költözzön el a lakásból. A vádlott ezután azért, hogy az állatnak fizikai szenvedést okozzon, és ezzel élettársát is bántsa, az ebet elvette a sértett kezeiből, eközben a nőt is megütötte, a kutyát pedig a lakásból a nyitott folyosóra vitte, és onnan több mint 4 méter magasságból kihajította az utcára. A sértett leszaladt a kutyához, megfogta és a lakásba visszavitte. Ekkor a vádlott ismét kikapta a sértett kezéből az ebet, és nyakánál megragadva újra ledobta a folyosóról az utcára.

Ekkor a társasház egyik lakója felszólította a férfit, hogy ne bántsa a kutyát, mire a vádlott vele is kiabált, és megöléssel is fenyegette. A lakó emiatt magánindítványt nem terjesztett elő. Mások is felszólították a férfit, hogy hagyja abba, amit csinál, ám a vádlott továbbra is hangosan ordítozott, trágár szavakkal illette a sértett segítségére sietőket. Ezt követően a lakásból lement, az élettársa kezéből az állatot ismét kivette, a feje fölé emelte, és azt a térkővel borított földhöz vágta. A vádlott két járókelőre is rátámadt, az egyiket két kézzel a földre rántotta, megpróbálta megütni, majd eközben a másik járókelőt is a földre rántott, miközben a megtámadott nő a babakocsiban csecsemőjét tolta. Három járókelő férfi sietett a babakocsis nő segítségére, amely után az elkövető a helyszínről elmenekült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Kapcsolódó témák:

Kitalicskázta a horgászházakból a lopott cuccokat

Újabb utcákban akarnak kutyákat megölni Dorogon

Felhívják az esztergomi kutyatartók figyelmét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT