Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Július 11. 13:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Kép és szöveg: Richter

VEGY-ÉSZ tábor a Richter Dorogi Fióktelepén

VEGY-ÉSZ tábor a Richter Dorogi Fióktelepén

Idén 19. alkalommal szervezte meg a várpalotai Vegyészeti Múzeum az ország 14-17 éves diákjai számára az egyhetes kémiatábort, amelynek záró programja minden alkalommal a Richter Dorogi Fióktelepére szervezett látogatás.

A táborlakók a fióktelep bemutatását követően ismét iskolában érezhették magukat, hiszen három „feladatlap” kitöltésével kellett megbirkózniuk. Az egész hetes programban tanultakról a VEGY-ÉSZ tesztben számoltak be a diákok, míg a Richter teszt és a Koleszterin suli feladatsorokra on-line kereshették meg a választ. Minden helyes megoldás pontokat ért, a legtöbb pontot összegyűjtő diákok jutalomban részesültek.

Az első helyezett a Kalciumkarbonát jeligéjű, a második helyezett Dóri,a harmadik helyezett a Haha jeligéjű munka lett.

Töretlen népszerűségnek örvendett a laboratórium-gyakorlat, amely során köpenyben, védőszemüvegben, gumikesztyűben végezhették el a kísérletet a diákok. Ennek keretében olyan érdekes tudással gazdagodhattak a fiatalok, mint például hogyan lehet megkülönböztetni vöröskáposzta levével a tiszta vizet az ecetes víztől. A biológia tudománya is megjelent a laboratóriumi feladatok között: mikroszkópban, élő vízibolhák megszámolásával kellett megkülönböztetni a tisztított és tisztítatlan szennyvizet egymástól.

A tábor sikerét mutatja, hogy hasonlóan a korábbi évekhez, több „tábort ismétlő” diákkal találkoztunk. A visszajelzések alapján szívesen vesznek részt az egyhetes, számos ismeretet nyújtó programban.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 22. 16:59, vasárnap | Helyi

Rangos elismerést kapott a fogyatékosok diáksportjáért Schiller-Kertész Judit

Schiller-Kertész Judit szakmai pályafutásának eredményeit elismerve kitüntette pénteken a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a Fogyatékosok Diáksportjáért Aranyfokozatú Kitüntető díjjal.

2019. Szeptember 22. 05:02, vasárnap | Helyi

Idén is kapnak ajándékutalványt az idősek és nagycsaládosok

A 70 éve felettiek automatikusan kapják, a nagycsaládosoknak igényelni kell.

2019. Szeptember 22. 05:00, vasárnap | Helyi

Két esztergomi szobor sorsáról is döntöttek

Az egyik átköltözik, a másikat elbontják.

2019. Szeptember 21. 05:00, szombat | Helyi

Elkészült az új piac működtetési koncepciója

Elfogadta a képviselő-testület csütörtöki ülésén az új piac működtetési koncepciójáról szóló tanulmányt, amely részletesen, több konstrukciót bemutatva tartalmazza az új piac üzemeltetési terveit.