Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 31. 11:22, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

"Vitaminbomba" a Vaszary Kolos Kórház dolgozói számára - FOTÓK

A Koronavírus-járvány magyarországi felbukkanását követően rengeteg adakozó és segíteni szándékozó környékbeli cég próbálta enyhíteni az esztergomi Vaszary Kolos Kórház dolgozóinak mindennapjait.

Az adományozók közt gyakran köszönthették az esztergomi kötődésű V. V. Gép Kft. és a Varga Fuvarozási Kft. felajánlását, mely többszöri ebéd, gyümölcs, védőfelszerelés, míg a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály részére háztartási gépek és bútorok ajándékozásából állt.

Néhány napja több vidéki kórház mellett a Vaszary Kórházat is COVID-19 betegellátásra jelölték, így fokozottabb teher és felelősség hárult kórházunk dolgozóira. A fenti sorok alapján a két építőipari cég lokálpatrióta ügyvezető igazgatója, Vizner Zoltán és Varga András arra az elhatározásra jutott, hogy ezúttal - még talán - a korábbiaknál is fontosabb segítő kezet nyújtaniuk a betegellátásban dolgozó egészségügyi szakemberek részére. A két vállalkozó habitusának köszönhetően a szavak nem maradhattak tettek nélkül, így néhány nap leforgását követően több mázsa helyi forgalmazótól származó almából, banánból, narancsból, citromból álló „vitaminbombát” és több tíz liter kávé és tea lefőzésére elegendő hozzávalókból álló szállítmányt küldtek a Vaszary Kolos Kórház dolgozói részére munkájuk elismeréseként.

A két cég példaértékű segítségnyújtásának célja az egészségügyben dolgozók megsegítésén kívül nem kevesebb, mint jó példával szolgálni és felhívni a figyelmet, hogy baj esetén összefogva álljunk ki és segítsük azokat az embereket, akik a saját egészségi állapotukat nem kímélve mindannyiunk életéért küzdenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.