Városlista
2019. november 16, szombat - Ödön

Hírek

2019. Október 10. 04:25, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Vizet követelt, majd karóval rongált egy visszaeső bajnai garázda

Vizet követelt, majd karóval rongált egy visszaeső bajnai garázda

Garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot az esztergomi ügyészség egy bajnai férfival szemben, aki éjjel, kiabálva vizet követelt egy nagysápi családtól, majd meg sem várva az, karóval rongálta meg a családi házat.

A vádlott június elsejére virradó éjszaka során Nagysápon családi összejövetel során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, amelytől erősen ittas állapotba került. Gyalog hazaindult, majd hajnali 1 óra 25 perc körül egy családi ház elé érve trágár kifejezéseket kiabálva vizet követelt lakóktól, a közelben letépett egy utcajelző névtáblát és magához vett két karót – részletezte az ügyet a megyei főügyészség.

Kifejtve, hogy ezt követően a férfi az ingatlan alsó szintjének kulcsra nem zárt fa ajtaját kinyitotta, és a mögötte lévő üvegajtó egyik üvegablakát a nála lévő karóval betörte. Ekkor jelentek meg az emeletről a családi ház lakói, akiket a vádlott trágár szavakkal szidalmazni kezdett, és az addig követelt és neki felajánlott vizet nem volt hajlandó elfogadni.

A házaspár női tagja értesítette a rendőrséget, őt a vádlott emiatt is szidalmazta, megbotránkoztató magatartását pedig a rendőrök kiérkezéséig folytatta.

A férfi késő éjszaka tanúsított erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, mivel a megrongált bejárati ajtó az utcáról látható volt. Az elkövető 10 ezer forint kárt okozott.

A vádlott büntetett előéletű, őt a bíróság 2015-ben garázdaság bűntette miatt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 17:38, péntek | Helyi

Baleset történt a Kossuth utcán

Rendőrök irányítják a forgalmat.

2019. November 15. 10:00, péntek | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Esztergomban

Két alkalommal is várja november 23-án és 24-én Esztergomban a 10-14 éveseket Kovács Erika a gyermekagykontroll tanfolyamok vezetője.

2019. November 15. 09:53, péntek | Helyi

Úzgin Űver koncertre hív a Kaleidoszkóp Ház

November 23-án, szombaton 21 órakor Úzgin Űver koncertre várja a közönséget a Kaleidoszkóp Ház.

2019. November 15. 05:00, péntek | Helyi

Történelmi regénysorozat írója érkezik a könyvtárba

November 18-án 17 órakor folytatódik az esztergomi könyvtár beszélgetés-sorozata.