Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 05. 16:08, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Völner Pál: a családok az elsők!

Völner Pál: a családok az elsők!

A nemrég kipostázott konzultációs ívekről, a családtámogatási rendszerről tartott sajtótájékoztatót Völner Pál, a körzet országgyűlési képviselője december 4-én Esztergomban.

Mint tájékoztatója elején fogalmazott: „A kormány családvédelmi program keretében konzultációval fordult az állampolgárokhoz, ezt az ellenzék folyamatosan támadja. Sajnos beigazolódott legrosszabb sejtésünk, továbbra is ugyanolyan véleménnyel van ellenzék a magyar gyerekes családokról, mint kormányzásuk alatt, amikor elvették a 3 éves GYES-t, a csökkentették az adókedvezményeket, majd elvették őket, és gyakorlatilag elnehezítették az otthonteremtési támogatások igénybevételét. Az ellenzék most a migrációt támogató Brüsszelre támaszkodik, és a migrációban látja a magyarországi problémák megoldását.”

Völner Pál kiemelte, hogy a kormányzat álláspontja szerint a gyereket nevelő magyar családokat kell támogatni, nem a bevándorlókat. Az országgyűlési képviselő röviden összefoglalta, hogy eddig mit elért el a kormányzat családtámogatási témában: kiterjesztették a családi adózást, kiterjesztették az adókedvezményeket, megteremtették az otthonteremtési támogatást, a gyerekek óvodai, iskolai ellátásait bővítették, ingyenessé tették a tankönyvet, ingyenes lett az óvodai, iskolai étkezés.

Völner Pál rámutatott, hogy mindezt veszélyeztetné egy más politikai irányzat, vagyis, amit az ellenzék képvisel. A képviselő hozzáfűzte: „Ezért kérdezzük meg a választópolgárokat, hogy mennyire erősen kell védenünk ezeket a vívmányokat, hogyan és milyen minőségű, akár kétharmados törvényekkel védjük meg ezeket, és hogy továbbra is azt az irányvonalat kell tartanunk, amelyben a migráció helyett a gyerekes magyar családokat támogatjuk. Ehhez kérjük az állampolgárok támogatását és kérjük, hogy december 20-áig a konzultációs ívek visszaküldését, hogy nekünk Magyarország legyen az első és a gyerekes családokat támogassuk.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT