Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 19. 08:30, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Pert nyert a Jobbik esztergomi elnöke a TV2 ellen

Pert nyert a Jobbik esztergomi elnöke a TV2 ellen

A TV2 megsértette Zentai Plajner Zsolt esztergomi Jobbik-elnök jó hírnevét, mikor a „Tények"-ben véleményét úgy mutatta be, mintha a melegeket állatokhoz hasonlította volna, ezt állapította meg a Kúria a közelmúltban.

2010. március 26-án sugározta a TV2 a vitás adást, miután a 2010-es országgyűlési-képviselő választások előtt Esztergomban az Esztergomi Városi Televízió Zentai-Plajner Zsolttal interjút készített. Ebben a riporter rákérdezte egyebek mellett Király Andrásnak, a Jobbik volt szóvivőjének egy kanadai melegfelvonuláson készített fotójára is, melyre az esztergomi jobbik elnök így válaszolt:

A meleg dolgokra, gondolom nem kell válaszolnom, mert ebben az országban mindig minket vádolnak azzal, hogy mi vagyunk azok, akik homofóbok vagyunk, holott erről ugye szó nincs. Gondolom az önöknek sem jelent semmiféle problémát, hogy valaki ilyen felvonuláson, mint az állatkertben, már elnézést, az állatkertben is szoktak odaállni mindenféle állatok mellé, épületek mellé is szoktak állni, és gondolom híres emberek mellé is azért állnak, mert valamiért ez érdekességet képez, valószínűleg ő ilyen megfontolásból állt oda”.

Mindezt követően hangzott el ez a 2010. március 26-án sugárzott „Tények” című műsorban: „Az állatkertben is szoktak odaállni mindenféle állatok mellé” majd a hírolvasó hozzáfűzte, hogy „mindezt a Jobbik esztergomi elnöke mondta arra, hogy a párt volt szóvivője egy melegfelvonulás résztvevőivel fotóztatta magát”.

Az ORTT és a Médiabizottság, valamint az elsőfokú bíróság is részben alaposnak találta az Zentai-Plajner Zsolt jogorvoslati kérelmét, a másodfokú bíróság viszont ezzel szemben azt állapította meg, hogy a TV2 ugyan megvágta a leközölt anyagot, de ezzel nem módosult az eredeti közlés tartalma.

Végül a közelmúltban a Kúria arra a döntésre jutott, hogy Zentai-Plajner Zsolt nem állította, hogy a melegek állatokhoz hasonlóak lennének, ilyen látszatot sem keltett, és a vágással megváltozott a mondat értelme.

A jogsértés megállapítását követően a Kúria kötelezte a TV2-t arra, hogy az ítélet jogsértést megállapító rendelkezését 15 napon belül köteles ismertetni a perbeli közléssel azonos időpontban, valamint, hogy távolítsa el tv2.hu-ról is a perbeli közlés internetes változatát a megadott határidőn belül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.