Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 14. 08:03, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Piac, árvízvédelem, háziorvosi praxis – Döntöttek az esztergomi képviselők

Piac, árvízvédelem, háziorvosi praxis – Döntöttek az esztergomi képviselők

Piac, árvízvédelem, háziorvosi praxis, strand házirend – egyebek között ezekről döntöttek az esztergomi képviselők minapi testületi ülésükön.

Tizennyolc napirendi pontot tárgyaltak, valamint több sürgősségi kérdést vitattak meg Esztergom képviselői keddi testületi ülésükön. Sürgősséggel került napirendre az esztergomi piac ügye. Miután sikerült megállapodni a Simor János utca 26. és 28. számú ingatlanok tulajdonosaival, így már az önkormányzat tulajdonába került a piac új helye. A tervezés már elkezdődött, a megvalósításhoz pedig pályázni is szeretne a városvezetés.

A képviselők döntöttek emellett az árvízvédelmi nyomvonal kismértékű változtatásáról. A Kossuth-híd elbontása és egy új zsilipkapu kialakítása helyett, egy új árvízkapu létesül a Kossuth-hídtól a szigetcsúcs felé eső Kis-Duna részen. Ez egyben hajóátemelő zsilipkapu lehetne, ami biztosítja majd a Kis-Duna állandó vízszintjét. Az önkormányzat szeretné emellett elérni a Kis-Duna teljes kotrását.

Módosították a Szent István fürdő házirendjét, hogy az pontosabban meghatározza a strandot használó egyesületek lehetőségeit.

Új háziorvost keres Esztergom a nyugdíjba vonuló Kun Ágota helyére, az önkormányzat ezért pályázatot ír ki a 10. számú felnőtt háziorvosi körzet feladatainak ellátására.

Részletes testületi beszámoló itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT