Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 03. 14:27, szerda | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Pilisszentléleken szerencsére kisebbek károk – de csak generátorról van áram

Pilisszentléleken szerencsére kisebbek károk – de csak generátorról van áram

Romanek Etelka polgármester, Czomba Péterrel, a megyei katasztrófavédelem igazgatójával és Juhász Péterrel, Esztergom tűzoltóparancsnokával tájékozódott az ónos esőt következményeiről Pilisszentléleken szerda délelőtt.

"Ma délelőtt Czomba Péterrel, a megyei katasztrófavédelem igazgatójával, valamint Juhász Péterrel, Esztergom hétfőn kinevezett tűzoltóparancsnokával a helyszínen tájékozódtunk az elmúlt napok ónos esőzése után kialakult helyzetről.

Pilisszentléleken szerencsére csak kisebb károkat okozott a jegesedés, a település áramellátását azonban egyelőre két darab nagyteljesítményű áramfejlesztővel tudják biztosítani. Az elektromos hálózat vezetékei a kidőlő fák miatt több helyütt elszakadtak, a hálózat helyreállítása a szolgáltató tájékoztatása szerint optimális esetben legalább két hétbe telik.

Pilisszentléleken szerencsére kisebbek károk – de csak generátorról van áram

A településnél magasabban fekvő felületeken azonban elkeserítő a helyzet. Az ónos eső jégpáncélt vont a fákra, amelyek sorra dőltek, dőlnek ki, iszonyatos a pusztítás. A szakemberek folyamatosan dolgoznak az úttest megtisztításán, de a hegy felső részén még mindig jég borítja az erdőt, és folyamatosan csúsznak le a hegyoldalon a több tonnás, a jég súlya miatt kidőlt fák".

Romanek Etelka polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.