Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2021. Január 19. 07:20, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: ügyészség

Pisztolyt találtak a többszörösen visszaeső bűnözőnél

Pisztolyt találtak a többszörösen visszaeső bűnözőnél

Az Esztergomi Járási Ügyészség fegyházbüntetésre tett indítványt azzal a férfival szemben, aki illegálisan tartott magánál egy működőképes lőfegyvert. Többször is elítélték már korábban.

A férfi ismeretlen körülmények között engedély nélkül szerzett meg egy 6 milliméter űrméretű, sorozatszám nélküli működőképes pisztolyt.

2019. augusztus 3-án Kertvárosban a Palatinus-tó partján is magánál tartotta a lövés leadására alkalmas lőfegyvert, amit végül rendőri intézkedéskor vettek el tőle az egyenruhások – közölte az ügyészség.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt, mint többszörös visszaesőt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően a vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, a tőle lefoglalt lőfegyvert kobozza el – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Kigyulladt egy ház Esztergomban

Baleset történt a Táti úton

Annyira megszerette a kutyát, hogy halálosan megfenyegette a gazdáját

Úgy földhöz vágta a kiscicát a kegyetlen férfi, hogy az állat elpusztultEzek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 18:53, péntek | Helyi

Mely vitaminok segítenek igazán a vírusok elleni harcban

Testünk harcol a vírusokkal egész életünkön keresztül. Immunrendszerünk naponta hárítja el veszélyes vírusok számos támadását. Ha mi nem is vesszük észre, de gyakran ez a harc sikeres.

2021. Március 05. 17:03, péntek | Helyi

Kigyulladt egy autó Csolnoknál

Teljes terjedelmében égett egy autó Csolnok külterületén pénteken.

2021. Március 05. 16:21, péntek | Helyi

Szünetelnek a nyilvános szentmisék

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek elrendelte a nyilvános szentmisék szüneteltetését az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében.

2021. Március 05. 12:30, péntek | Helyi

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt az esztergomi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a szabadságvesztésből szabadulását követően két hónap múlva újra kocsit próbált lopni.