Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. December 03. 14:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Plébánosnak adta ki magát a dorogi csaló, 23 és fél milliót csalt ki

Plébánosnak adta ki magát a dorogi csaló, 23 és fél milliót csalt ki

Elrendelte a bíróság a dorogi férfi letartóztatását.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a dorogi férfinak a letartóztatását, aki 2014 decemberétől másfél éven át magát plébánosnak adta ki és valótlan örökségre hivatkozással összesen több mint 23 és fél millió forintot csalt ki a sértettől – közölte az ügyészség.

Az elkövető azzal a valótlan történettel kereste fel a volt plébános sértettet, hogy mindketten örököltek egy olyan személy végrendelete alapján, aki fiának a temetésén a sértett az 1970-es években káplánként közreműködött. Állításának alátámasztására a gyanúsított a sértett előtt felmutatott több különböző, valótlan tartalmú, illetve hivatalosnak látszó iratot, valamint egy-egy hamis végrendeletet is, amelyek 30 ezer euró, illetve 80 ezer euró örökség ígéretéről szóltak. Miután a gyanúsított a sértettel elhitette, hogy mekkora vagyont örökölhet, további, valótlan indokokra, így illetékek, pótlékok befizetésére hivatkozással, tőle hatvanhat alkalommal különböző nagyságrendű pénzösszegeket csalt ki.

A járási ügyészség a minősített csalás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT