Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2013. Szeptember 17. 07:57, kedd | Helyi
Forrás: MTI

PM: meg kell változtatni az Esztergom-törvényt

PM: meg kell változtatni az Esztergom-törvényt

A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint Esztergomot "újra sújtja az állami büntetés", a Fidesz "teljesen ellehetetleníti, megfojtja" a várost - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi László.

A független képviselő kijelentette: a kialakult helyzetben azonnal meg kellene változtatni település önkormányzatának egyes intézményeinek állami átvételéről szóló úgynevezett Esztergom-törvényt.
A politikus úgy fogalmazott: egy "bűnös városról van szó", mert a helyiek egy olyan polgármestert választottak, aki a Fidesz-KDNP-n kívül minden párt és civil szervezet támogatását élvezi.

Hangsúlyozta, hogy az úgynevezett Esztergom-törvénnyel több mint négymilliárd forint értékű ingatlant vettek el a várostól, majd ezt követően ezek fenntartási költségeit több tételben visszaterhelték a településre. A kincstár legutóbb múlt héten vetett ki 616 millió forintos inkasszót Esztergomra, amivel gyakorlatilag ellehetetlenítették a várost, ugyanis ott számos közintézmény és közszolgáltatás is veszélybe került - jelentette ki. Hozzátette: az inkasszót a város vis major számlájára is ráterhelték, a legújabb hírek szerint ennek során a városnak árvízi védekezésre adott pénzeket is elvették.

A PM szerint azonnal meg kell változtatni az Esztergom-törvényt, aminek érdekében a szervezet várhatóan törvényjavaslatot nyújt be - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.