Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Május 22. 07:23, szombat | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Polgármesteri tájékoztatás a fizetős parkolás újbóli bevezetése kapcsán

Polgármesteri tájékoztatás a fizetős parkolás újbóli bevezetése kapcsán

Hernádi Ádám tegnap a késő esti órákban Facebook posztban osztotta meg, hogy mire számíthatnak az esztergomiak május 25-től, az ingyenes parkolás lejárta után.

A polgármester tájékoztatójának legfontosabb elemei, hogy, bár keddtől a parkolóautomatákat üzembe helyezik, és újra fizetős lesz a parkolás, a parkolóőrök két hétig csak figyelmeztetik és nem büntetik azokat, akik elmulasztották a díjfizetést.
A bejelentés másik fontos eleme a bérleteseket érinti, melynek lényege, hogy az önkormányzat figyelembe veszi és kompenzálja azon bérlettulajdonosokat, akiknek éves, vagy féléves bérlete az ingyenes parkolás miatt, nagy részben nem került felhasználásra, azzal, hogy számukra a bérletek érvényességi ideje 2022. január végére módosul.

„Kedves Esztergomiak!
A kormány döntésének értelmében 2021. május 25-től megszűnik az ingyenes parkolás. A 2020-as évben április 6-a után két alkalommal, összesen közel fél évig a parkolás ingyenes volt.
Mivel a 2020. április 6-a után is érvényes parkoló bérletet vásárlók hátrányba kerültek azzal, hogy ők bérlet formájában fizettek a parkolásért, miközben az országosan ingyenessé vált, ezért Esztergom Város Önkormányzata a bérlettel rendelkezőket kompenzálni kívánja.
Emiatt a vonatkozó önkormányzati rendelet módosítása értelmében a 2020. éves, illetve a 2020. április 6. napja után lejáró féléves bérletek érvényességi ideje 2022. január 31. napjára módosul. A hosszabbítást nem kell kérvényezni, minden érintett számára automatikusan megtörténik.
Akik nem tartoznak a fenti körbe, azok az idei új bérleteket, áremelkedés nélkül, változatlan áron vásárolhatják meg.
A parkolóórákat a Gran Parkoló Kft. kedd reggel üzembe helyezi, azonban 2021. június 6-ig a parkolóőrök csak figyelmeztetnek a díjfizetési kötelezettségre.” – írta Hernádi Ádám.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.