Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 02. 08:23, szerda | Helyi

Polgármesteri tájékoztató és nyílt levél a rendkívüli testületi ülés előtt

Polgármesteri tájékoztató és nyílt levél a rendkívüli testületi ülés előtt

2014. április 3-án, reggel 8.30-ra rendkívüli képviselő-testületi ülést hívtam össze egy napirendi ponttal - Esztergom Város 2014. évi költségvetésének elfogadására.

Bár ezt a költségvetést már ötször tárgyalta a testület, azonban fontosnak tartom, hogy megadjam a lehetőséget arra, hogy újra napirendre kerüljön a város szempontjából alapvető fontosságú rendelet megalkotása. Döntésemet befolyásolta annak a gazdasági kerekasztalnak a nyílt levele, amelyben a tagok a szavak helyett tetteket várnak a város vezetésétől.

„A költségvetés a város gazdasági működőképességének alapja” – írták. Ezzel maximálisan egyetértve, kompromisszumos ajánlatom az, hogy a napi munkavégzéshez elengedhetetlenül szükséges polgármesteri keretet a felére csökkentve, és befogadva a Fidesz frakció összes módosító javaslatát csütörtökön kerüljön megszavazásra a 2014-es költségvetés.

Nyílt levél a megalakult Esztergomi Kerekasztalnak

Tisztelt Tagok!

Örömmel vettem tudomásul, hogy Esztergom jövőjét nem csak én, hanem Önök is szívükön viselik, és javaslataikkal, személyes kiállásukkal is segítik azt a munkát, amelyet 2010-ben kezdtem el. A városnak konszenzuson alapuló, és a jövőt előtérbe helyező gazdaságfejlesztésre van szüksége, amelynek biztos alapja csak rendezett pénzügyi helyzet lehet. Az elmúlt 4 évben az adósságrendezésnek és az állami adósságátvállalásnak köszönhetően az előző városvezetés által felhalmozott 26 milliárd forintos adóssága 2014. év végére 0 forintra apad. Ez a tény joggal nyújthat reményt arra, hogy Esztergom a következő években látványos fejlődésnek indul.

Annak érdekében, hogy 2014-ben megalapozhassuk a következő évek fejlesztéseit, a városi költségvetés elfogadására újabb lehetőséget teremtek, és 2014. április 3-án, 8.30-ra rendkívüli képviselő-testületi ülést hívok össze, melyre ezúton meghívom Önöket is.


Esztergom, 2014. április 1.

Tétényi Éva
Esztergom, Esztergom-Kertváros
és Pilisszentlélek polgármestere

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.