Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 06. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Polgármesteri vétó miatt csúszik a helyi buszközlekedés helyreállítása

Polgármesteri vétó miatt csúszik a helyi buszközlekedés helyreállítása

Újra lehet helyi buszközlekedés Esztergomban, miután a Fidesz-KDNP képviselő kidolgozta és előterjesztette az ügyet, de a csütörtöki testületi ülésen Tétényi Éva polgármester a kérdés újratárgyalását kérte.

A Fidesz-KDNP-frakció előterjesztése alapján lehetőség nyílna arra, hogy a Vértes Volán egy új járatot indítson, amely a kórházat és a vasútállomást is bekapcsolja a közösségi közlekedésbe, fejtette ki Zoltai Dániel.

Tétényi Éva polgármester az ülésen az ügy újratárgyalását kérte, mivel ahogy fogalmazott a város egyik áruháza majdnem a képviselőcsoport által javasolt útvonalon üzemeltet egy ingyenes járatot, és szerinte ha már fizet érte a város, akkor teljesítse az igényeket. Emellett Kertvárost bekapcsolást is kérte a helyi közlekedésbe. A polgármester hozzátette, jelenleg az önkormányzat kasszája 90 millió forint hiányt mutat, ezért nem tudna a város havonta fizetni a közlekedési vállalatnak. Úgy látja, a teljesíthetőség érdekében célszerű lenne a fizetési határidőket az adófeltöltések idejéhez kötni.

A testület nyolc nap múlva a következő közgyűlésen tárgyalja ismét a képviselőcsoport javaslatát.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoport azt is kezdeményezte a helyi buszközlekedés ügyében, hogy az önkormányzat állapodjon meg a Volánnal arról, hogy január elsejétől három vonalon a helyközi tarifánál kedvezőbb, helyi díjszabással lehessen utazni Esztergom határain belül.

Az újratárgyalás miatt csúszik a járatok újraindítása.

Steindl Balázs frakcióvezető hozzáfűzte a benyújtott határozati javaslatból egyértelműen kiderül, hogy ezzel a konstrukcióval lehetőség lett volna a 4 évvel ezelőtti buszhálózat visszaállítására.

A Volán már jelezte, hogy a polgármesteri vétó miatt későbbre halasztott döntés következményeként január elsejénél később indulhatnak újra a járatoknak. Azon pedig, hogy a lehetséges egyesség alapján helyi díjszabással lehetett volna igénybe venni a helyközi járatokat, azt hiszem, nem szorul külön magyarázatra” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.