Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2021. Január 25. 08:24, hétfő | Helyi

Quaddal mentenek a sárisápi tűzoltók

Quaddal mentenek a sárisápi tűzoltók

A quad mellett egy kutatódrón is segíti a lánglovagok munkáját.

A mindennapi, életmentő tevékenységüket segítő modern műszaki eszközökkel gyarapodott a Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertára: a lánglovagok két sikeres pályázatnak köszönhetően egy drónnal és egy quaddal felvértezve végzik majd munkájukat.

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő hangsúlyozta:a sárisápi tűzoltók munkájára nemcsak a település lakói, hanem az egész térség büszke lehet, számíthat önzetlen és elkötelezett segítségükre.

A drónt felderítés-kutatási célokra használják majd a szakemberek, megvásárlását mintegy 1,5 millió forintos pályázati forrás tette lehetővé. A méreteinek és felépítésének köszönhetően bármilyen terepen gyors és mozgékony, a Magyar Falu Program ötmilliós támogatásával megvásárolt quad a mentési munkálatokat segíti majd. A sárisápi tűzoltók alig egy hete egy család háznál történt szén-monoxid szivárgásnál avatkoztak közbe.

Sárisáp sikeresen pályázott az elmúlt időszakban, dr. Völner Pál tájékoztatása szerint a Magyar Falu Programban 68 millió forint támogatást kapott a település, így például a művelődési ház megújítására és új orvosi eszközök beszerzésére is jutott forrás. "További, mintegy 111 millió forint támogatás pedig a Széchenyi 2020 program keretében érkezett" - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.