Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 05. 14:24, péntek | Helyi

R-Go, Balkán Fanatik és fergeteges koncertek – Ízek Korok Hangulatok és Esztergom Étele 2014 - VIDEÓ

R-Go, Balkán Fanatik és fergeteges koncertek – Ízek Korok Hangulatok és Esztergom Étele 2014 - VIDEÓ

Az Ízek Korok Hangulatok fesztivál idén harmadik alkalommal zajlik le Esztergom történelmi városrészében, a várhegy lábánál.

A kulturális és gasztronómiai fesztivál minden évben más-más történelmi korszakot idéz fel, ebben az évben a török hódoltság időszakát, a keleti, balkán kultúra vonásait. A választott témához a rendezvény egésze igazodik, látványban, programelemekben, a vásártér kínálatában, a legapróbb részletekig törekszünk a korhű megjelenésre és az adott korszak, kultúra hangulatának legautentikusabb átadására.

A rendezvény gasztronómiai jellegéről az Esztergom Étele 2014 főzőverseny gondoskodik, mely a térségre jellemző tájjellegű étel hiánya miatt indult útjára. A nevezők magyar alapanyagokból, fantáziájuk szerint készíthetik el a város ételét, akár családi hagyomány vagy egészen új kreáció alapján. A győztes fogás, melyet a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagjai, köztük Buday Péter mesterszakács, valamint a Balkan Fanatik tagjai kiválasztanak, helyi éttermek étlapjára kerül egy évig.

A fesztivál programjai között olyan fellépők szerepelnek, mint az R-Go, a Balkan Fanatik, a SKA-Pécs, Ferenczi György és a Rackajam, a HS7, a Carbovaris, néptáncosok, népzenészek Magyarországról és a Felvidékről. Az Erzsébet parkot török kori hagyományőrző egyesületek lepik el, akik a fesztivál ideje alatt nem csak csatajelenetet, mindennapi életüket is bemutatják. Ha már török kor, akkor a hárem sem maradhat ki a programból. A gyerekek idén is birtokba vehetik a kosárhintát, a szalmadühöngőt és a népi játékokat.

Tavaly is fergeteges hangulatban telt az Ízek Korok Hangulatok

A vásárteret idén is kézművesek lepik el, a Kis-Duna sétányon az ékszerektől a kézműves sajtig minden megtalálható. A vásárteret tovább színesíti Bubutímár Éva keramikus művész és csapata által megálmodott és elkészített Manóvilág kiállítása és vására.

Rendezvényünk célja, hogy minél szélesebb rétegnek; érdeklődési kör és életkor szerint is, nyújtson több síkon, igényes és ingyenes kulturális szórakozási lehetőséget.

Képek:
www.izekkorokhangulatok.hu
https://www.facebook.com/izekkorok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.