Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 21. 09:45, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Rá akarták venni a betörők a felébresztett tulajdonost, hogy ne tegyen feljelentést

Rá akarták venni a betörők a felébresztett tulajdonost, hogy ne tegyen feljelentést

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult bűnügyben két férfi letartóztatása hosszabbítására tett indítványt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság április 18-án rendelte el két férfi letartóztatását.

Az elkövetők április 16-án éjjel megjelentek kocsival az esztergomi sértett lakóházánál. Az egyik férfi a behatolás előtt 22 óra 45 perckor felhívta telefonon a sértettet, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően a másik gyanúsított átugrott a kerítésen, majd a nála lévő szerszámokkal ajtókat próbált feltörni, ami nem járt sikerrel, egy ablakot felfeszített, amin keresztül bejutott a házba. Az elkövető a lakásban a szekrényekben kutatott ahonnan négy informatikai eszközt, telefonokat, karórákat, iratokat és készpénzt vett magához összesen 500 ezer forintot meg nem haladó értékben – közölte az ügyészség.

Ezt követően a házba behatoló elkövető a sértett hálószobájában is kutatni kezdett, azért hogy a sértettől készpénzt találjon, ekkor azonban a sértett felébredt, a gyanúsított pedig kimenekült a házból. A sértett a gyanúsított után szaladt az udvaron és kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte. Ezt követően a tetten ért betörő arra igyekezett rávenni a sértettet, hogy ne szóljon a rendőrségnek és megígérte, hogy az eltulajdonított tárgyakat visszahozza. Később a gyanúsítottak együtt visszaadták az eltulajdonított tárgyakat és mindketten próbálták rábeszélni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést.

Az ügyészség megállapította, hogy bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye mindkét gyanúsítottal szemben változatlanul fenn áll, ezért indítványozta a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítását.
Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és az elkövetők letartóztatásának határidejét augusztus 18-ig meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT