Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Október 25. 10:24, szerda | Helyi
Forrás: Duna Múzeum

Rabul ejtő kalandok a Duna Múzeumban - FOTÓGALÉRIÁVAL

Rabul ejtő kalandok a Duna Múzeumban - FOTÓGALÉRIÁVAL

Múlt szombaton a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat részeként a Duna Múzeum is várta a játékos ismeretszerzésre vágyó családokat, gyerekeket, esztergomiakat és a városba látogatókat.

Az ebéd után kezdődő programok közül a legsikeresebb a múzeum állandó tárlatára épülő, a Játékkunyhóval közösen fejlesztett, nyomozós játék, a Danubius Mysticus, illetve a már megszokott kézműves játékok voltak. A nyáron debütált Danubius Mysticus, avagy az eltűnt láda rejtélye ismét sokakat csábított kalandra, érkeztek vendégek többek között Miskolcról, Veresegyházáról, Gyöngyösről, Budapestről, valamint szűkebb térségünkből, Párkányból, Annavölgyről, Nyergesújfaluról és természetesen Esztergomból is.

A Duna Múzeum történész és restaurátor szakemberei által tartott, interaktív beszélgetés a papírmalmok történetéről és a vízjeles papírok kialakulásáról szintén sok érdeklődőt vonzott. A gyerekek számára szokás szerint kézműves programokkal készült a múzeum, idén a rendezvény tematikájának megfelelően a kisebbek kipróbálhatták, milyen érzés régi papírra mártogatós lúdtollal írásjeleket vetni.

A Danubius Mysticus játékos nyomozást teljesítő csapatok közül a feladatot sikeresen teljesítve több kalandor vissza is jelzett:

”Nagyon jól éreztük magunkat a nyomozás során, sok érdekességet láttunk, köszönjük az élményeket!
- Jó volt a kaland, a kis nyomozó imádta kergetni a patkányt!
- Nagyon tetszett, izgalmas volt!
- Kevés olyan játék van, amelyet a gyerekek mellett a felnőttek is élveznek, ezt a kalandot mi felnőttek is kíváncsian követtük, nagyon tetszett!...”

Címkék: Duna Múzeum, esztergom

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.