Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Rács mögött maradnak a notórius kertvárosi autótolvajok

Rács mögött maradnak a notórius kertvárosi autótolvajok

Az italozás fénypontja volt autókat lopni Esztergom-kertvárosban, az ügyészség mindkét vádlott esetében a letartóztatás meghosszabbítását kérte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben bűnismétlés veszélye miatt két férfi letartóztatásának hosszabbítására tett eredményes indítványt.

Az egyik férfi 2019. április 19-én az esti órákban Esztergom-Kertvárosban a Pala parton alkoholt fogyasztott, majd gyalogosan elindult Tokodaltáróra. Útközben, Esztergom-Kertvárosban ez egyik telken meglátott egy gépkocsit, abba beült azért, hogy azzal haza menjen. A gépkocsi indítókulcsa a járműben volt, a férfi a gépjárművet a nyitott kerítéskapun kitolta az utcára és azt 50 méteren át tolta azért, hogy azt később beindítva elvigye. Később meggondolta magát, a kocsit hátrahagyva visszament az ingatlanhoz, ott egy másik gépkocsiba beült, a benne lévő kulccsal elindította, és Tokodaltáróra vezette.

A két gyanúsított 2019. április 24-én az esti órákban közösen italozást követően 02 óra körüli időben Esztergom-Kertvárosba mentek, ott egy ingatlan előtt leparkolt, nyitott állapotú személygépkocsit az egyik férfi megkísérelte használatba venni, de nem járt sikerrel. Ezt követően ugyanez a férfi szintén az ingatlan előtt nyitott állapotban leparkolt másik gépjárművet a benne lévő indítókulccsal beindította, majd a gyanúsítottak a Lóga-tó melletti jelöletlen, murvás földútra fordulva mentek, ahol gépkocsit vezető elkövető az árokba hajtott.

A gyanúsítottak ezután ugyancsak Esztergom-Kertvárosban az egyik ház udvarán álló gépjárművet a benne lévő indítókulccsal beindították, azzal elindultak, azonban a gépkocsi egy másik utcában megállt, mert a sértett úgy alakította át a gépkocsit, hogy a generátor önmagától ne tudjon tölteni.

Az elkövetők ezután Esztergom-Kertvárosban egy következő ingatlan előtt leparkolt gépkocsit próbáltak elvinni, de nem találták meg a napellenző mögé rejtett indítókulcsot. Ezért a gyanúsítottak a szintén az ingatlan előtt álló másik gépkocsiba szálltak be, a járműben tárolt indítókulcs segítségével azt az egyik férfi beindította és azzal közösen Leányvárra mentek, ahol a gépkocsit egy fás-bokros területen elrejtették.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság az elkövetők letartóztatását 2019. április 26. napján rendelte el.
Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének újabb kettő hónappal történő meghosszabbítására, mert a bűnismétlés veszélye továbbra is valóságos. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatást mindkét elkövető esetében 2019. október 26. napjáig meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT