Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2012. Július 02. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Rajznapló: egy anya, aki minden eseményre képes

Rajznapló: egy anya, aki minden eseményre képes

Míg a legtöbb szülő fényképet, videót készít gyerekei cseperedéséről, egy brit anya csaknem minden este lerajzolja aznapi legfontosabb vagy legmulatságosabb történésüket.

A 38 éves Angie Stevens két éve kezdte rajznaplóját, nem sokkal harmadik gyermeke születése után. A két nagyobb 9 és 4 éves, mindketten lányok, míg a harmadszülött fiú. Anyjuk gyakorlott és tanult rajzoló, mivel illusztrátor iskolát végzett, így aztán nem holmi szemetgyötrő, neonaiv művek születnek keze által, hanem művészi színvonalúak. Az első rajzokkal csecsemő fiát örökítette meg, azután bevonta a lányokat is "látókörébe", idővel pedig elkezdett felbukkanni rajzain a család macskája, kutyája és négy csirkéje.
A művek zömmel vidám eseményekről tanúskodnak, humorral "színezettek", az anya világhálós naplójában közzé is teszi őket. Átlagosan húsz perc alatt készül el egy nap rajzkrónikájával. Azután kezd hozzá, hogy gyerekei nyugovóra tértek. Reggel a csemeték izgatottan sietnek le szobáikból a nappaliba, hogy megnézzék, mit művelt anyjuk.
"Szeretetteli krónikák ezek a rajzok, és sokkal jobbak, mint a fotók, mert a saját érzelmeimet is beléjük tudom adni. Igyekszem egyszerűre venni a képet; ha sokszavas magyarázatra szorul, akkor úgy érzem, elrontottam" - idézte a minden eseményre "képes" anyát a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 13:48, hétfő | Külföld

Emelkedett a halottak és a fertőzöttek száma is Észak-Olaszországban

Újabb idős beteg veszítette életét az új koronavírus okozta fertőzés következtében az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban, ahol már 160 fölé emelkedett a betegek száma

2020. Február 24. 12:29, hétfő | Külföld

Az EU 232 millió eurót különít el a vírus visszaszorítására

Az Európai Unió 232 millió eurót (mintegy 76,5 milliárd forint) különített el a vírus világméretű elterjedésének megelőzésére és a járvány visszaszorítására, valamint a felkészülés fokozására

2020. Február 24. 07:27, hétfő | Külföld

Több kínai tartomány csökkentette a készültségi fokozatát a biztató adatok nyomán

Több kínai tartomány csökkentette az új típusú koronavírus-járvány miatti készültségi fokozatát hétfőtől, miután az elmúlt napok adatai szerint az ország nagy részén sikerült megfékezni a vírus terjedését.

2020. Február 24. 07:24, hétfő | Külföld

Négy fertőzöttet találtak a Diamond Princessről Nagy-Britanniába szállított utasok között

Négyen fertőződtek meg az új típusú koronavírussal azok közül, akiket a Japán partjainál veszteglő Diamond Princess óceánjáró utasai közül Nagy-Britanniába szállítottak - közölték vasárnap a brit hatóságok.