Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2020. Március 26. 07:40, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally - Csomós Mixi: Türelmesen várunk és folyamatosan készülünk

Rally - Csomós Mixi: Türelmesen várunk és folyamatosan készülünk

A rally bajnokságok rajtját egész Európában elnapolták, de az East Motorsport párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila így is talál magának bőven elfoglaltságot

Az Eger Rallye a hét végén lenne, de a nemzetközihez hasonlóan a hazai rallyeszezon is később kezdődik a tervezettnél. Mivel telik nektek a jelenlegi - ki tudja milyen hosszú - üresjárat?

A tempónkon összességében lassítottunk, de nem álltunk le teljesen. Az autó felkészítésére most nagyon sok időnk lett hirtelen. Jelenleg egy apró alkatrészt várunk, ha az megérkezik, akkor rövid idő alatt végezhetünk a munkával. Nézzük a dolog jobb oldalát! Nem kell kapkodnunk, igen alapos munkát végezhetünk, ám azzal gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy nem bánnánk, ha minél hamarabb sisakot húzhatnánk.

Hogy áll most a Skoda Fabia R5? Miért van szétszedve?

Tavaly év végén vásároltuk a kocsit, ami a Nyíregyháza Rallye-n összetört itt-ott, decemberben csak felületes javításban részesült, a legfontosabb feladatokat végeztük el, hogy indulhassunk vele a Szilveszter Rallye-n. A téli szünetben tudtuk rendesen szétkapni ahhoz, hogy mindent átnézzünk és megjavítsunk úgy, ahogyan azt kell. Belenyúltunk a differenciálművekbe, megvizsgáltuk a gátlókat, valamint a kopóalkatrészeket egyaránt. Amit kellett, azt természetesen kicseréltük. Jelenleg a munkák vége felé járunk, ha megérkezne a várt alkatrész, akkor teljesen összerakhatnánk a Fabiankat és azonnal indulnánk tesztelni.

A bajnokautó megvan még?

Igen, megvan a Peugeot 208 R2, továbbra is áruljuk, de a járványügyi helyzet fokozódásával egyenes arányban csökkent az iránta érdeklődő telefonhívások száma. Voltak és vannak is rá komolyabb érdeklődők, de azt is meg tudom érteni, hogy mostanság nem a versenyautó vásárlásán törik a fejüket elsősorban az emberek.

Bérbevehető?

Igen, ha valaki nagyon szeretné, akkor meg tudjuk oldani, de nem a bérbeadása lenne az elsőszámú tervünk.

Egy teszttel lehetne rövidíteni ezen az ínséges időszakon.

Ez igaz, csak nem tudjuk, hogy mit engednek meg a szabályok, kérdéses, hogy tesztet egyáltalán rendezhetünk-e? Ha lehet, akkor nem lesz ellenünkre. Az biztos, hogy amint elkészül az autó, ki fogjuk próbálni. A diffiket eléggé elállítottuk, de a rugókat és a stabilizátorokat is jó lenne kipróbálni. Ha máshogy nem megy, akkor maradnak az utcai körülmények, mivel már azok is adnának némi rálátást az elvégzett munkákra, vagy arra, hogy jó irányba mozdultunk-e el a beállítások terén.

A szerelésen kívül mivel telik az időtök?

Az autóval kapcsolatos teendőkön túl dolgozunk, és nem álltunk le az edzéssel sem. Attila is és én is folytatjuk az fizikai és a mentális felkészülést ugyanúgy, mintha a hét végén versenyeznünk kéne Egerben. Tanulmányozzuk a kocsit, mert a Szilveszter Rallye-n történt megismerkedésünk ellenére sokat kell még tanulnunk a Skodáról. Sokkal másabb, mint, amilyen a Peugeot 208-asunk volt.

Konditerembe jártok?

Heti három - négy edzés megvan mindkettőnk részéről, van közte konditerem is természetesen. Ha a pályákon nem lehet, akkor legalább így mozgassuk a vasat. Van úgy, hogy biciklizek, esetleg futok egy fél órát. Ezekre mindig kerítünk időt a munkánk mellett is. Reméljük, hogy hamarosan értelmét nyeri az összes téli munkánk és élesben is kipróbálhatjuk magunkat a Skoda Fabia R5-ben, illetve a Rally1 Bajnokság csúcskategóriájában.

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., MUT Hungária Kft., Északmagyar Téglaipari Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., SFT Spannsysteme Kft., Alu Casting Support Kft., Tau- Trade Bt., Magyar Trans Kft., Progast Kft., Heda- Sped Kft., Por + Fém Kft., Sárospatak Város Önkormányzata., Tiger Tools Kft., Juhász Média Kft., ASAP Hungária Kft., Lotte Kft., RSZ- Kő Kft., HANKOOK Racing Tires - RTH Versenyabroncs Kft., MOL Racing Kft..

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 16:44, csütörtök | Sport

Elhalasztották a hétvégi Balaton-átúszást

A szeles idő miatti kedvezőtlen körülmények miatt elmarad a most szombatra, július 31-re meghirdetett Balaton-átúszás.

2021. Július 28. 12:06, szerda | Sport

Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth a bronzért küzdhet

Tóth Krisztián a bronzéremért küzdhet a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

2021. Július 28. 08:59, szerda | Sport

Tokió 2020 - Hosszú: így biztosan nem tudom abbahagyni

Hosszú Katinka letörten, de nem megtörve értékelte a tokiói olimpián nyújtott eddigi teljesítményét, azaz hogy 400 méter vegyesen vasárnap ötödik, 200-on pedig szerdán hetedik lett címvédőként.

2021. Július 28. 08:08, szerda | Sport

Megvan a második magyar olimpiai arany!

Milák Kristóf aranyérmet szerzett a férfi 200 méteres pillangóúszásban a tokiói nyári olimpián. A magyar úszó új olimpiai csúccsal, 1:51.25 perccel nyert vetélytársai előtt.