Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Június 12. 06:17, szombat | Helyi

Rangos díjat nyert a Duna Múzeum

Rangos díjat nyert a Duna Múzeum

A Duna Múzeum különdíjat nyert a European Museum of the Year Awardon. Ezt az elismerést az európai múzeumi ágazat legfontosabb éves díjának tekintik.

Az Év Európai Múzeuma díjat (EMYA) minden évben az Európai Múzeum Fórum adja át az Európa Tanács égisze alatt.

Az EMYA-t 1977-ben alapította Kenneth Hudson brit újságíró, Richard Hoggart brit akadémikus és John Letts az Európa Tanács szervezetén belül.

A díjat olyan múzeum kapja, mely szoros kapcsolatot tart közönségével, különleges, egyedi hangulatú tárlatával kreatívan mutatja be témáit, társadalmi felelősségvállalása példaként szolgál támogatói számára. A díj kiosztásánál fontos szempont az európai identitás, az európai vonatkozású témák feldolgozása, betartva a demokrácia, az emberi jogok, a tolerancia és a kultúrák közötti párbeszéd, a kultúrák áthidalása, valamint a társadalmi és politikai határok túllépése kulcsfontosságú értékeit és prioritásait.

A Duna Múzeum új állandó kiállítása, a Vízeum, a rangos versenyen 2021-ben különdíjat nyert, ami azért is óriási jelentőségű eredmény, mert a verseny fennállása óta mindösszesen ötször részesült magyar múzeum ilyen elismerésben, és ezek közül egyet szintén a Duna Múzeum kapott meg 2003-ban a Víz-Idő című kiállításért.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság fenntartásában működő esztergomi intézmény jelenleg az egyetlen hazai múzeum, amely már kétszer is elnyerte a kitüntető címet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.