Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2020. November 17. 07:56, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Régészeti leleteket loptak egy esztergomi múzeumból - FOTÓK

Régészeti leleteket loptak egy esztergomi múzeumból - FOTÓK

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a két férfival szemben, akik egy esztergomi múzeum raktárából régészeti leleteket is loptak.

A vádirat szerint két férfi,a 32 éves S. T. és a 38 éves B. P. 2019. október elején egy esztergomi múzeum raktárhelyiségébe behatolt úgy, hogy egy lakatpántot eltávolítottak, és egy üveges ajtót egyikük berúgott – közölte az ügyészség.

A raktárból régészeti leleteket, és azok tárolására szolgáló polcrendszereket loptak összesen 287 452 forint értékben.

Az esztergomi rendőrök a régészeti leleteket és a polcok egy részét az elkövetőktől lefoglalták, így a lopással okozott kárból 125 382 forint megtérült. A le nem foglalt polcokat az egyik elkövető értékesítette.

A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság az egyik férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik férfit elzárásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Autórongáló nagyit fogtak az esztergomi rendőrök

Távcsővel és infrakamerával is leselkedett az erőszakos zaklató

Szörnyű látvány a kiégett dorogi lakás – FOTÓK

Kigyulladt egy autó Esztergomban

Fotók: ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.