Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 30. 16:48, kedd | Helyi
Forrás: Éder Mónika

Rendhagyó és szerethető a Kaleidoszkóp Mező Fesztivál

Rendhagyó és szerethető a Kaleidoszkóp Mező Fesztivál

Vasárnap véget ért a sok élményt és művészetet magában foglaló Kaleidoszkóp Mező Fesztivál, mely megnyitotta az idei esztergomi fesztiválszezont. Éder Mónika tudósítása.

Bár csak pénteken sikerült kilátogatnom, azt kell mondjam: megérte. A színes programok és a kellemes környezet találkozása megalapozta a látogatók jó kedvét, a szép időről és olcsó italárakról nem is beszélve. Bár a késő délutáni órákban még csak néhány ember látogatott ki kisgyerekekkel, meghallgatni a fellépő zenekarokat, akik minden korosztály számára élvezhető zenét játszottak, a nyitóceremónián már szép számban jelen voltak az érdeklődők. A táncot, színházat és még a trambulint is vegyítve egy igazi kavalkádot mutattak be a fellépő társulatok.

Unatkozni a délután folyamán sem lehetett, hiszen a zenekarok színpad-váltása között eltelt időben kisebb kiállításokat csodálhattak meg a jelenlévők, például a Korencsi Kocsmában a régi Esztergomot idéző képgyűjteményt. A művészkertek már első hallásra is felkeltették az érdeklődésem, így ellátogattam Juhos Erika művészkertjébe, ahol karcok és festmények várták a kertbe látogatókat és persze Zsuzsi kutya, aki gazdájával együtt örült minden látogatónak.

Kaleidoszkóp Mező Fesztivál

A kisebbeket ugráló vár várta és kézműves foglalkozásokkal fejleszthették kreativitásukat, némelyikük inkább a zenét élvezte szülei társaságában.

Összességében egy igazán rendhagyó és szerethető kis fesztivált szervezett a Kaleidoszkóp Ház Szentgyörgymezőre, ami minden jó tulajdonsággal rendelkezett. Színes programok, szabadtér, hagyományőrzés, művészet és megfizethető árak minden korosztálynak.

Reméljük jövőre is lesz folytatása! Aki további programokra vágyik, a napokban ismét fedezhet fel magának valót Esztergomban, a Fesztiválsziget Esztergom rendezvénysorozat nyitó eseményeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.