Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 29. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Rendhagyó Nyílt Nap a Pázmányon

Rendhagyó Nyílt Nap a Pázmányon

Nyitott ajtókkal és érdekes programokkal várta november 27-én az Óvó- és Tanítóképző Tanszék az esztergomi képzések iránt érdeklődő fiatalokat.

A bevezető drámapedagógiai játékok megalapozták a Nyílt Nap jó hangulatát. A szakokról, külföldi ösztöndíjakról, elhelyezkedési lehetőségekről, felvételi eljárásról szóló lényegre törő előadásokat két hallgatónk színes beszámolója követte a diákéletről, az oktatáson kívüli programlehetőségekről. A központi tájékoztató utolsó előadása otthon készíthető fejlesztő játékokat mutatott be, miközben a résztvevők origamit hajtogattak.

Nagy érdeklődésre tartott számot az interaktív kincskereső játék a Iohanneumban, melynek során a látogatók bebarangolhatták az egész épületet, az izgalmas kihívás végén nyereménysorsolásra került sor.

A Vitéz János Kollégium megtekintése után az érdeklődők betekintést nyerhettek az egyetemi kurzusok légkörébe, szabadon választhattak négy előadás, illetve szeminárium közül, pedagógia, rajzolás, bábozás és sajátos nevelési igényű oktatás témában.

"A vidám hangulatú, változatos rendezvény remélhetőleg meggyőzte a fiatalokat arról, hogy érdemes a Pázmányon továbbtanulni, és kedvet csinált a tanító és óvodapedagógus képzés választásához. Bízunk benne, hogy a 2019. január 22-én megrendezendő Nyílt Napunkon további érdeklődőket láthatunk vendégül Esztergomban!" - írta közleményében az intézmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT