Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 29. 10:12, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Rendkívüli esemény is párosul az idei ESZTÖR napokhoz Esztergomban

Rendkívüli esemény is párosul az idei ESZTÖR napokhoz Esztergomban

Idén 8. alkalommal rendezi meg az Esztergomi Történelmi Napokat a Vármúzeum az önkormányzat támogatásával augusztus 18-án és 19-én.

E történelmi napok Szent István korába röpítik vissza a várhegyre látogatókat augusztus 18-án és 19-én. A hagyományőrző csapatok táborai, korabeli lovas és gyalogos harci- és viselet-bemutatóján túl, középkori mesterségek is bemutatkoznak, melyeket a kíváncsiabbak ki is próbálhatnak. Ezenkívül koncertek, solymászbemutatók, gólyalábasok, mesélők és regélők, íjászok, ünnepi felvonulás, rendhagyó tárlatvezetések, ügyességi és virtus próbák kalauzolnak vissza bennünket az államalapítás idejére.

A kétnapos programot vásári forgatag is színesíti. Első királyunk megidézésében, a pogányok feletti győzelem megünneplésében és a koronázásig vezető út bemutatásában a középkori hagyományőrző csapatok mellett a Babits Mihály Kamaraszínház társulatának tagjai lesznek a segítségünkre.

A programokat idén egy rendkívüli esemény kíséri, augusztus 19-én zajlik le az I. Magyar Történelmi Képregénytalálkozó. A Vármúzeum Nagytermében képregénykiállítás és történelmi képregények börzéje, valamint olvasósarok, beszélgetések szerzőkkel és rajzolókkal, dedikálások és sok más érdekesség várja az érdeklődőket.

A részletes programot hamarosan közzéteszik a szervezők!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.